Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 3

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 38 miliónov $ | Tržby: 25,4 miliónov $ | Človeku vždy príde smutno ako zo samotného skutočného deja vzľadom k pozostalím, tak aj z faktu, že 90% podobných filmov založených na skutočných udalostiach sú komerčnými prepadákmi... Zaslúžili by si všetci niečo iné. Ako predstavitelia, tak aj skutočný ľudia... Josh Brolin je presný jak hodinky, a ja som zistil, že keď nechcete pustit oheň ďalej, tak mu musíte ísť ohňom napred. Silný film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Kosinski. Dokonala technicka stranka, ale po dejovej stranke to pôsobi casto sterilne. Jedina linia, ktora poriadne funguje po emocionalnej stranke je ta o napravenom fetakovi Tellerovi. Je to taky standardny pribeh o napravenom luzrovi. Lenze ostatne linie su na tom o dost slabsie a finale, ktore asi malo byt velkym dojakom ma nechalo uplne chladnym. Ohnivych scen sa tu prilis vela nedockame. Film sa viac venuje postavam a ich zazemiu v klasickom americkom style, cize je kladeny velky dôraz na vyzdvihovanie tazkej prace obycajnych amikov. Nastastie to nepôsobi otravne a celkom to funguje. Rozhodne lepsie ako v nedavnom filme Life on the Line, ktory sa pre zmenu zaoberal opravarmi elektrickych vedeni. Dost velkym problemom je prestrelena stopaz. Bud by to chcelo o polhodinu skratit, alebo poriadne rozviest do serialu. Takze za jedno pozretie tento oldschoolovo chlapsky film stoji. P.S. Trochu vtipne mi pripadalo vyzdvihovanie Brolinovej postavy. Od zaciatku bolo jasne, ze je len otazkou casu, kedy to kvôli jeho netradicnym rieseniam niekto odskace. Snad pocet zachranenych ludi pocas jeho kariery bol väcsi ako pocet poziarnikov, ktori kvôli nemu chcipli. 6/10. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Vizuální podívaná, lyrická poezie zaměstnaná do silného příběhu, drama, co se umí vrýt pod kůži, vtáhnout diváka do každodenních problémů jednoho hasičského sboru v Californii. Lidé, co žijí/umírají, aby zachraňovali jiné životy. Místy situační humor střídaný s akurátní dávkou romantiky utkané nití dramatu, a to celé zabalené do smrtících plamenů ohně. Úžasný počin. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kosinski je vizuální mág. Technicky dokonalé kompozice obrazu tentokrát opřel o skutečný příběh bandy hasičů. Typově skvělé obsazení jen umocňuje herecké výkony. Brolin je doslova prototypem správného chlápka. Jennifer Connelly je zase jednou úžasná. Nechybí tu náborářské pasáže a drsné vtipkování. Nechybí chlapská hudba, úlitby rodinným povinnostem a ponaučení pro mladé feťáky. Všechny menší nedokonalosti, ale smete silné finále. Skutečné finále. Ten hořící medvěd byl to nejkrásnější a zároveň nejděsivější, co jsem kdy viděl. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Režijně vypilovaný majstrštyk, kterému nedám pět jenom proto, že postavu Tellera nastavuje hodně klišovitě a jeho přeměnu podává rutinně a uchvátaně (a je ve výsledku pro film trochu zbytečná). Jinak budu pět superlativy, jelikož takhle výtečně zahraný, vypravěčsky vyrovnaný a emocionálně strhující katastrofák jsem snad nikdy neviděl. Je to totiž v prvé řadě silné a uvěřitelné drama o "rodičích a práci", kde se neděje nic přestřeleného a postavy přirostou k srdci právě tím, jak se chovají obyčejně a přirozeně - Kosinski tedy ukazuje svou třídu nejen při plápolání požárů, z nichž jde v jeho podání skutečný respekt a strach, ale i v osobních rovinách a jejich podřízení enormně účinnému závěru, který nepůsobí vůbec pateticky, a troufám si tvrdit, že pokud neznáte jako já skutečné události, zaručeně vás sejme. Skvělý soundtrack, nádherná kamera i triky, dokonalí Teller a Connely, ultraprďácký Brolin. Jeden z nejlepších filmů roku 2017, čeští distributoři ať se laskavě chytí za rypák. 85% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)
  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama