Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch typických romanticko-patetických velkofilmů, jehož sledování působí spíše újmu, nežli potěšení, či zábavu, o nějaké intelektuální stravě ani nemluvě. Je to rozvleklé, kýčovité, nevěrohodné, zbytečně melancholické se všemi atributy špatně provedené adaptace romantického bezduchého velkopříběhu o chudém mladíkovi, který si se svou vyvolenou splní svůj sen o vlastním domově a půdě v daleké cizí zemi. Navzdory daným společenským rozdílnostem, navzdory nejednoduchému plnění snu, navzdory všem překážkám, navzdory osudu. Dávný rodinný tradiční sen o své vlastní půdě byl pro Iry na konci 19. století splnitelný pouze v daleké Americe, zemi velkých nadějí, i drsné reality. A tak chudý rváč Joseph Donnelly (Tom Cruise) a dcera bohatého velkostatkáře Shannon Christie (Nicole Kidman) bolestivě a strastiplně směřují za svým společným snem a spojeným životem. Z dalších rolí: Shannonin původní snoubenec Stephen Chase (Thomas Gibson), Shannonini rodiče Daniel (Robert Prosky) a Nora Christie (Barbara Babcock), či velké bostonské zvíře Danty Duff (Cyril Cusack). Velkolepé, monumentální, rozpínavé, únavné, nevěrohodné, až slaboduché. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Sice je mezi herci jiskreni viditelne, ale do takto ladeneho snimku mi (Tom Cruise) nesedl a svoji roli neutahl, protoze velkolepe pojata dobrodruzna vyprava chudeho chlapce a zamozne divky z Irska za snem, ktery lezi na druhe strane oceanu a rychleho vystrizliveni je pekne natocena, ale postrada kouzlo, ktere by povysovalo snimek do kategorie nezapomenutelnych zazitku se sdelenim od srdce. Krasne obazky a "nacancani" protagoniste v nich nejsou vsim. 65% ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Od počátku předvídatelná love story, která využívá všechna klišé a romantické nelogičnosti, což (podle zdejšího hodnocení) zřejmě nikomu moc nevadí. Příběh je spíše pohádkou k pousmání - pokus o zabití statkáře Christieho, souboj - nesouboj, kdy se kulhající Cruise zázrakem ocitne v bryčce mířící k přístavu atd. Legrační jsou i Josephovi boxerské souboje, kdy mu stačí se občas sehnout a poráží o hlavu větší váhové kategorie. Dál příběh plyne jak z pera Dickense. Mladá dvojice si mnoho měsíců ani neřekne, že po sobě touží a předstírají, že jsou bratr se sestrou. Vážně to vyznívalo, jako pohádka pro děti. A to s mrtvým koněm a zkroceným divokým ořem, setkání po třičtvrtě roce uprostřed Ameriky a samotné finále...To už chce silné nátury nebo se musí úplně rezignovat a nějakou věrohodnost. Dobře řemeslně odvedeno včetně hudby Johna Williamse. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pěkný film z dob, kdy byla Kidman ještě docela nehezká dívka s prasečím nosem a nepěkně vyceněnými dásněmi. Já ji mám velmi ráda, opravdu, ale nelze si nevšimnout, jak na sobě zamakala. Ona i plastičtí chirurgové. Dnes je to kost, před kterou nezbývá než smeknout, vynikající herečka a očividně moudrá žena. K filmu: dlouhatánský příběh o tom, jak se osidlovala Amerika irskými přistěhovalci. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Historická limonáda, kde som sa nesmel zamýšľať nad nelogickosťami a dejovými skratkami pri hľadaní zasľúbenej pôdy. No a keď som sa nezamýšľal nad tým zmýšľaním mladej slečinky, boxom a tiež boxom s koňom, tak sa to vďaka obľúbeným hercom celkom dalo vydržať. No druhýkrát si to určite nikdy nepustím. –––– Všechna půda na světě pro mě nic neznamená bez tebe. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)
  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno