Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (597)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já určitě nejsem ten pravý, který by měl hodnotit, jestli je to film dobrý nebo špatný. Já osobně nesnáším americké Vánoce (ani nemám představu, jak by měly vypadat) a už vůbec tu povinnost být veselá . Ale i tak mi tohle přišlo, že to není nic úplně tragického, je to taková typická americká rodinná komedie: hlavní dětská postava, která zachrání dospělého nebo jeho majetek, nebojí se žádných vrahů, lupičů, úchylů nebo všeho, co se po ulicích potuluje a s radostí si potřese rukou s nějakým bastardem, aby mu řekla, že je to bastard. Nečekala jsem od toho celkem nic kladného, takže mě to nakonec docela potěšilo... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hereckých kreací Jima Carreyho, tentokrát ve vánočním balení. Film jsem viděl jako třináctiletý klučina v kině pár dnů před Štědrým dnem a velmi se mi to líbilo. A ani teď, kdy patřím už mezi -cetileté, mne tento film stále neomrzel, i když jsem ho viděl už mnohokrát. Jen už na něj nahlížím trochu jinak. Tehdy jsem na něj pohlížel jako na vánoční pohádku, dnes na to nahlížím jako na jakési fantasy. Ale baví mne to stále. Je zde vánoční pohoda, která vždy dýchne i na mne, jsou zde suprové kreace Jima Carreyho a úžasný vypravěčský hlas Zdeňka Svěráka, který se sem naprosto hodí. Jima Carreyho navíc výborně nadaboval zesnulý Boris Rösner. Já jsem naprosto spokojený a dávám tři hvězdičky. Na tento film se rád kdykoliv během Vánoc podívám znovu. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle "pohádku" jsem neviděla asi něco přes deset let, a protože to vysílají každý rok o Vánocích, rozhodla jsem se, že si to už moc nepamatuju a že se na to podívám znova. Nechápu co je na tom tak úžasného, že se to vysílá každý rok, je plno jiných Vánočních filmů, které se mi líbí víc/které mi připomínají Vánoční "náladu" víc. Jima Carreyho nemám ráda, je hnusnej i normálně, těžko uvěřit, že to může být ještě horší. Ale může. V malé Cindy jsem celou dobu hledala Jenny Humphrey a vůbec jsem jí v ní nemohla najít, no co říct, rozhodně teda vyrostla do krásy. Nakonec tomu dávám s přimhouřenýma očima 3*, myslím ale, že se na to dalších deset let nepodívám. ()

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Howarda mám rád, je to sice průměrný režisér, ale sympaťák, ovšem tohle se mu vymklo z rukou nehorázným způsobem. Takový patos, kýč a zhovadilost jsem dlouho neviděl, tohle dávat na Štědrý večer, chci pod stromek kýbl a budu se modlit aby se rozbalovalo ještě před usednutím k pohádkám. Jim Carrey je trapný, ale ještě trapnější je to co na něj navlékli...Rone, tohle se nepovedlo, už nikdy více kostýmové komedie! Dávám 0% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavá je na tomto filme akurát len tá vizuálna stránka. Inak by som za zaujímavosť mohol považovať všetko, aj ten humor, ktorý išiel absolútne mimo mňa a ani raz som sa nezasmial. Musím ešte napísať, že som sa pri pozeraní filmu cítil veľmi zle a dokonca na mňa išla menšia depresia:) Čo by sa pri vianočných filmoch asi nemalo stávať. Ale právo hodnotiť tento film nemám, lebo som ho asi niekedy v druhej polovici vypol. Hodnotím tú prvú. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně s itinerářem, kdy Grinch (Jim Carrey) strhává ubrus ze stolu, z něj původně mělo všechno nádobí spadnout. Carrey však trik provedl tak rychle, že nespadl ani jeden kus. Návrat Grinche do záběru a následné smetení veškerých předmětů na zem a převrhnutí samotného stolu byla čistá improvizace geniálního komika, přičemž scéna zůstala i ve finálním střihu. (PierrevanH)
  • Natáčelo se od 7. září 1999 do 18. února 2000 v Kalifornii a Utahu. (Varan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama