Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (597)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ten film se mi nelíbil. Co ovšem oceňuji je samozřejmě Jim Carrey. Jim si umí vystačit, podobně jako Grinch, sám se sebou. Za svou kariéru netočil pouze bláznivé komedie, ale sem tam se vrtnul do dramatu, a tady si zkusil rodinnou vánoční atmosféru se všemi klady a zápory. PS: Film jsem zhlédl jen za účelem doplnění filmografie jednoho nadaného kanadského herce. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další srdeční záležitost s Jimem Carreyem. Vynikající vtipná pohádka u které se válím smíchy ještě ted. Tentkrát jsem byl malý a hrozně jsem to chtěl vidět a dostal jsem to pod stromeček na VHS ješte do dneška to mám starou ohranou kazetu. Pouštěl jsem si to skoro každý večer před spaním. ,,Já jsem doma všudé, kde smrad a špína budé" Říkejte a pište si co chcete podle mě jedna z nejlepších vánočních pohádek. ,,Co chcete? Vlastně Grinch!! O nééé" ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se snaží jak může a postava Grinche s ním roste, ale film jako takový nedává takový prostor jak by bylo příhodno. Průměrná komedie pro děti o "tom, který jim chce zkazit vánoce protože je nesnáší". Možná se na první shlédnutí pobavíte, ale pravděpodobně na film zapomenete hned po titulcích. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já určitě nejsem ten pravý, který by měl hodnotit, jestli je to film dobrý nebo špatný. Já osobně nesnáším americké Vánoce (ani nemám představu, jak by měly vypadat) a už vůbec tu povinnost být veselá . Ale i tak mi tohle přišlo, že to není nic úplně tragického, je to taková typická americká rodinná komedie: hlavní dětská postava, která zachrání dospělého nebo jeho majetek, nebojí se žádných vrahů, lupičů, úchylů nebo všeho, co se po ulicích potuluje a s radostí si potřese rukou s nějakým bastardem, aby mu řekla, že je to bastard. Nečekala jsem od toho celkem nic kladného, takže mě to nakonec docela potěšilo... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čim častejc tenhle film vidim tim se mi víc libí, samozřejmě to neni žádná bomba, ale zábavnost se tomu teda ubrat nedá. A i když je Jim Carrey pekelně namaskovanej, tak i přesto se dá podle grimas docela lehce poznat a ty jeho pohybový kreace jsou taky nezaměnitelný. Jediný co mě tak trošku překvapilo je fakt, že tohle režíroval Ron Howard, kterej je spíš na drama, ale i tuhle komedii si myslim zvládnul docela dobře ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • V jednu chvíli bylo na place až 45 maskérů. (Hal_Moore)
  • Natáčelo se od 7. září 1999 do 18. února 2000 v Kalifornii a Utahu. (Varan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama