Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zajímalo, kvůli čemu si Leo odskočil od filmů. Stal se z něj bojovník za ochranu naší planety a tím pádem i ochranu všech jejích obyvatel. Tato role mu celkem slušela. Vzhledem k tomu, že se jedná o problém celosvětový, tak Leo navštíví takřka celý svět. Zajímalo by mě, nakolik upřímní jsou lidé, kteří Leovi poskytli rozhovor. Či to nebyla jen taková maska pro zachování dobré imidže před diváky. Každou snahu o zlepšení životního prostředí musí snad každý divák hodnotit maximálně kladně. Dokument strádá vyloženě jen po filmové stránce. Trošku mi vadilo, že Leo celý problém divákům zjednodušuje. K vyléčení planety rozhodně nestačí pouze přestat žrát hambáče. Nicméně, jako taková základní osvěta je snímek více než fajn. Je fajn pozorovat, že celebrita dokáže zužitkovat svůj status a zasvětit svůj život dobré věci. V mých očích už neuznávám Lea pouze jako vynikajícího herce, nýbrž i jako charakterní osobnost, které není osud lidstva lhostejný a činí vše, kam až sahají jeho možnosti. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Otázkou je, zda dokážeme včas změnit směr." DiCaprio si zaslouží vážně obrovitánskou pochvalu za svou angažovanost a díky masovému šíření tohoto dokumentu se možná zvýší povědomí o problémech sužujících naši planetu, ale řešení celé situace (tedy způsob, JAK směr změnit) tvůrci příliš nenaznačili... ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pokračuju ve štaci ekoaktivistických dokumentů se silně vypovídající hodnotou a zrovna ten profláklý, který zprogaovala účast Lea DiCapria, je dalším příspěvkem do šuplíku ekofilmů, kterým by neměla ujít naše pozornost. Většinu zde zobrazených témat (pěstování palmy olejné v Indonésii, úhyn korálů, nadměrná spotřeba fosilních paliv v Číně) jsme už stačili za má čtyři léta vysoké školy probrat, i tak jsem si ale skrze Leovu cestu napříč kontinenty dokázal osvětlit jisté souvislosti a prohloubit si uvědomění, co nás čeká, když nepřestaneme ignorovat. [viděno na Disney+ 2.6.2024] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ten Leův teaser na oscarech? Já zpočátku nevěděl, o čem mluví, respektive proč a až později jsem se dozvěděl, že byl zvolen poslem míru Spojených národů a tímto tématem se zabývá přes 20 let. Je to National Geographic, takže čemu více věřit, než dokumentu z této dílny, který navíc šíří po světě zcela zdarma nezávisle na dostupnosti této stanice a zjevně prostě chtějí předat jasné poselství. Chvílemi jsem se neubránil pocitu, že Leo dokument natáčel kvůli zviditelnění a často jen přikyvoval na věci, kterým úplně tolik nerozumí a občas řekl něco vtipného. Faktem ale zůstává, že koho jiného by lidé měli vyslyšet než jednoho z nejlepších a nejznámějších herců, kterého znají a mají rádi, ne-li vůbec nejznámějšího, než je právě Dicaprio, ačkoliv není zárukou odbornosti co se týče toho hojně propíraného tématu, ovšem berme to tak, že je nositelem poselství od kompetentnějších lidí a sám se o problematiku zajímá, takže jistá neuměle cítěná snaha v tom jistě bude. A ta objemnost a záběr jakým dokument podává co nejširšímu publiku prostřednictvím vlivných či jinak angažovaných osobností je rozhodně ku prospěchu věci. Zda-li něco změní v masovém měřítku nyní jen těžko soudit, ale roky snah s omezenými zdroji se snad přetaví v globálně plnohodnotnou snahu jak rešit problémy spojené s globálním oteplováním...8/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Předem budu mluvit o rádoby ekolozích v komentářích. Já rozhodně taky nebudu hodnotit naši situaci na toto téma, protože tomu nerozumím, ale po tomto filmu tomu právě rozumím. Jde mi o to, že všichni dělají jakože znají skutečnou pravdu a chápou jak je naše situace ve skutečnosti v pořádku. Nevím. Buď filmu dali "odpad!" s tím, že to ani neviděli a nebo při tom honili a koukali v druhém okně na porno. "odpad!" a nebo podobné ohodnocení může dle mého dát jen ignorant a nebo někdo, kdo jen z principu nemá rád Lea. Takže v každém případě buran. Proč? Protože za prvé: tenhle film je neuvěřitelně kvalitně natočen. Hned první scéna, kde Leo vypráví o Boschově obrazu mne vtáhla a tak to bylo i celý film. Obrazová a scenáristická stránka věci je podaná dokonale. I lépe než u normálních hraných filmů. No a za druhé: ten film plní veškeré požadavky k tomu, aby to byl dobrý dokument. Informace jsou podány jednoduše a srozumitelně. I já bych kupříkladu celý onen problém pochopil a dokázal o tom sám mluvit celé hodiny. Samozřejmě pak záleží na člověku, pokud ho film nějak oslovil výjimečně, ale mne ano. Po tomto filmu mám chuť chránit životní prostředí a chci svět zachránit. Jen je škoda, že nám ve filmu nějak přímo ani neřeknou jak. Krom toho, že by jsme měli omezit kravské maso. Navíc je film pro mne lahůdka už kvůli práci mých oblíbenců a to Reznora a Rosse, kteří i s písní A Minute to Breathe odvedli úžasnou práci. Taky tu nejde jen o globální oteplování, ale i o rozkrývání korupce velkých společností s fosilními palivy pro americkou politiku. Tenhle film není špatný. Rozhodně ne. Ten kdo by řekl, že je, tak podle mne nechápe závažnost problému. Jinak nevidím jiný relevantní důvod. Jeden z nejlepších dokumentů vůbec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno