Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

elanius 

všechny recenze uživatele

(167/2017) / V rámci dokumentárnej tvorby nijak zvlášť film neohromí, trošičku možno pripomína Before the Flood skoršie Moorove veci. Čo je tu dôležitejšie je "message" filmu a s Capriom či bez, je takýto dokument viac ako potrebný. Nemyslím, že niečo zásadné zmení, ale aspoň podáva (smutné) svedectvo o dobe post-faktuálnej, len tak pre pripomenutie, a odkaz do budúcna, že sme o tom všetkom vlastne vedeli. (7/10) ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Na okraj tohoto pěkného dokumentu si připisuji výstižnou báseň Margaret Atwoodové: "The moment when, after many years / of hard work and a long voyage / you stand in the centre of your room, / house, half-acre, square mile, island, country, / knowing at last how you got there, / and say, I own this, // is the same moment when the trees unloose / their soft arms from around you, / the birds take back their language, / the cliffs fissure and collapse, / the air moves back from you like a wave / and you can’t breathe. // No, they whisper. You own nothing. / You were a visitor, time after time / climbing the hill, planting the flag, proclaiming. / We never belonged to you. / You never found us. / It was always the other way round." ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument o globálním oteplování. I když musím říci, že nevěřím tomu na 100%, v tomhle jsem tak 50 na 50, protože je i dost lidí, kteří říkají, že žádné globální oteplování není. Ale většina těch faktů, které je zde uvedeno, je pravdivých a něco by se opravdu mělo změnit. Ale co mě opravdu dostalo, jak Obama s Kerrym tam kecají, že chtějí lepší planetu a přitom vyvolávají války... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Budu k tomuto populárně vědeckému dokumentu přistupovat trochu jinak. Těm erudovanějším je jasné, že téma změn klimatu je mnohem složitější a komplexnější, než tvrdí DiCaprio. Jenže on cílí jinam a já myslím, že svůj cíl bez výhrad splňuje. Oslovuje poutavým a nepříliš náročným způsobem co největší publikum, aby dokázal způsobit co největší změnu. Jednoduše a jasně divákům sdělí, o co jde, ukáže na jádro problému a navrhne řešení, co víc dodat? DiCaprio není vědec, je celebrita a svůj status celebrity vytěžil jak jen to šlo. Myslím, že člověk jeho postavení udělal pro "dobro světa" v tomto ohledu maximum, takže za mě úspěch. Výtýkám jen načasování do předvolebního období a "nenápadnou" agitku proti Trumpovi, to je trapné... 7/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pokračuju ve štaci ekoaktivistických dokumentů se silně vypovídající hodnotou a zrovna ten profláklý, který zprogaovala účast Lea DiCapria, je dalším příspěvkem do šuplíku ekofilmů, kterým by neměla ujít naše pozornost. Většinu zde zobrazených témat (pěstování palmy olejné v Indonésii, úhyn korálů, nadměrná spotřeba fosilních paliv v Číně) jsme už stačili za má čtyři léta vysoké školy probrat, i tak jsem si ale skrze Leovu cestu napříč kontinenty dokázal osvětlit jisté souvislosti a prohloubit si uvědomění, co nás čeká, když nepřestaneme ignorovat. [viděno na Disney+ 2.6.2024] ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno