Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

A jsme v p*deli. Jestliže jsem u dokumentu Plastic planet prohlásila, že by to měl vidět každý... u této záležitosti to platí dvojnásob, trojnásob...! National Geographic za pomoci sympatického posla míru shrnul nejaktuálnější hrozby naší existence, přičemž poukázal na nejdůležitější fakt: Firmy s fosilním palivem mají zřejmě tu největší moc na světě. 98% klimatologů se shodlo na tom, že se zeměkoule ohřívá, klima se mění a způsobeno je to hlavně užíváním fosilních paliv a další lidskou činností. Přesto (hlavně v USA) existuje dezinformační kampaň, která se lidi snaží mást o tom, že globální oteplování vlastně neexistuje. A za vším samozřejmě hledejte politiku - a peníze. "Za poslední 2 roky jsem cestoval po celém světě, viděl jsem města jako je Peking, zalykající se průmyslovým znečištěním, prastaré severské lesy v Kanadě, které byly vymýceny. A deštné pralesy V Indonésii, které byly vypáleny. V Indii jsem se setkal s farmáři, jejichž úroda byla odplavena, v Americe jsem byl svědkem stoupání hladiny moře, které zaplavuje ulice Miami, v Gronsku a Akrtidě jsem udiveně hleděl na to, jak mizí prastaré ledovce mnohem rychleji, než vědecké výzkumy dokazují. Měli bychom přemýšlet o vině, kterou nese každý z nás. Až se naše děti a vnuci ohlédnou zpět, uvědomí si, že my jsme měli prostředky na zastavení tohoto ničení, ale nenašli jsme politickou vůli, abychom to udělali." ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Velký dík a respekt Leovi, takovéto lidi teď opravdu potřebujeme. Už je skutečně nejvyšší čas něco pro tu naši Zemi udělat. Nikdy nepochopím, proč velká část lidí věří raději mudrlantům typu Klaus nebo Trump, namísto opravdovým odborníkům, vědcům, kteří jsou 100x kompetentnější se k tomuto vyjadřovat. Faktických důkazů o globálním oteplování už "naštěstí" přibývá natolik, že již nebude možné to populisticky bez jakéhokoliv vysvětlení smést ze stolu s tím, že nic takového se neděje. Dokument doporučuji všem! ()

Reklama

FromHell 

všechny recenze uživatele

Povrchné pozlátko,tisíc krát omielané,len tentokrát s konečne Oscarovo doceneným Leom...Je zbytočne to nejak obkecávať,no toto komerčné zhrnutie otrasného stavu planéty je až príliš všeobecné...DiCaprio je pán herec,avšak toto PR som mu proste neuveril...Ak si niekto chce rozšíriť v rámci tejto témy obzory,tak určite odporúčam dokument Cowspiracy: The Sustainability Secret.... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Leova hluboce osobní esej o jeho letitém boji s větrnými mlýny, rozhodně ne dokument v pravém slova smyslu. Veškerá působivost vychází z jeho naléhavé bezprostřednosti a viditelné snaze na něco upozornit i něco změnit. Umí být naléhavý i přesvědčivý, aniž by sklouzával do polohy jehovisty na vašem prahu "co si s vámi pro vaše osobní dobro přišel promluvit o globálním oteplování". Jenom působí poněkud směšně (ne-li přímo pokrytecky), že letadlem a vrtulníky tu zcestuje celý svět a přitom mluví o tom, o čem mluví. Ovšem předpokládám, že to uhraje na malé zlo pro vyšší dobro a bez toho by tu absentovali nejlepší pasáže, jako je například disputace s Indkou. Potěší také, že byť nejde o investigativní dokument, tak je tu snaha o pohled z více stran (pasáž kolem hovězího apod.). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento DiCapriův dokumentární počin má tu vlastnost, že vás donutí přemýšlet o našem světě. O tom, jak si jej vědomě i nevědomě ničíme a postupně si stahujeme smyčku kolem krku. Pakliže se něco v dohledné době nezmění, bude lidstvo litovat. Není sporu o tom, že se Země otepluje (kdo tvrdí, že ne, tak je buď slepý, nevnímavý či hloupý, neboť úbytek sněhu v posledních zimách a smazávání rozdílů mezi ročními obdobími je jasným důkazem toho, že se něco děje i v našem bezprostředním okolí), byť podobné cykly se v historii opakují (za Karla IV. se prý v oblasti Polabí pěstovaly melouny), je nutné si uvědomit, že v tehdejších dobách nedocházelo k masivnímu kácení deštných pralesů, neexistovaly monstrózní továrny, jaderné elektrárny, motorismus, letecká doprava, atd., tudíž člověk do přírody zasahoval daleko méně a přirozené cykly tedy nebyly tolik ovlivňovány lidským činitelem. Ale dost o tom. "Je s námi konec?" je záslužným počinem, který sice nic nezmění, ale na problémy je třeba upozorňovat a čím vážnější jsou, tím je potřeba být hlasitější a zapojovat do volání po změnách i známé tváře, jejichž slovo má, chtě nechtě, delší dozvuk než hlasy prostého lidu. Je příjemné, že i taková primadonka, jakou je Leonardo DiCaprio, není zabedněný a budoucnost života na modré planetě mu není lhostejný. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama