Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím možná nejlepší série s nejlepším hlavním záporákem (tak odporně samolibý zdegenerovaný psychopatický zmrd se vidí málokdy, vůbec by mě nepřekvapila inspirace Joffreym ze Hry o trůny), ovšem za zmínku stojí i ti ostatní ("usměvavý" Twisty je vedle Kingova Pennywise asi nejděsivější klaun všech dob). Freak Show má obecně velmi zajímavé a nejednoznačné hlavní i vedlejší postavy, přičemž většina z nich je i skvěle herecky obsazena (Finn Wittrock, Michael Chiklis, Kathy Bates, Angela Bassett, Danny Huston aj.), a na rozdíl třeba od podobně zdařilého Asylum nepůsobí dějově ani motivicky nikterak přeplácaně. Navíc jsou zde nejednou k vidění ryze emocionální scény, z nichž některé jsou opravdu silné. A finální epizoda je vysloveně masakrální... ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel Freak Show dojíždí na to, že již nemá moc co nového nabídnout, kromě neokoukaných kulis a různě deformovaných postav. Příběh je tupý až to občas bolí. Pozitivních záblesků v podobě muže s démonskou hlavou v týlu je minimálně a spíše než zajímavý příběh se sází na brutalitu a bolest. A to mě moc mrzí, protože ty kvality tu mohly být. Prostě seriál opakuje jedno a to samé stále dokola, což si bere svou cenu hlavně na uvadající kvalitě a zhruba v polovině to dospělo k bodu, kdy jsem si od tohoto seriálu dal několikaletou pauzu a Freak Show dokoukal až v říjnu 2018. To myslím svědčí o mnohém. Ještě dám šanci lépe hodnocenému Hotelu a pak uvidíme jestli se podívám na nějakou další sérii. 65% ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád si nemůžu zvyknout na stále stejné tváře opakující se v seriích v jiných rolích...je to prostě trochu divné, ale jinak celkem spokojenost. Příšery nic moc, nejlepší byl klaun s okouzlujícím nasazujícím úsměvem, kdy každému bylo hned jasno, že tenhle klaun není úplně v pořádku a ten zazobaný fracek byl zahraný taky výborně o tom žádná. Děj trochu předvidatelný, ale na hororový seriál prostě dobrý, pořád je to povedenější než kde jaký film ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria seriálu ma prekvapila. Pozitívne. Po strašnej tretej som si dal asi 3 ročnú pauzu a táto séria bola mega. Už klaun bol super postava, cez to, že nebol veľmi ukecaný. Nápad, zasadiť sériu do pošahaného cirkusu bol skvelý. Super na tom bolo, že tam hrali skutočné príšerky. Od siamských dvojčiat, cez mini cigánku, až po krabieho potetovaného chlapíka. V tejto sérií sa s ničím neserú. Vraždí sa ako na Pakistanskom predmestí, nikdy neviete, kto umrie najbližšie. Vlastne by sa dalo povedať, že aj táto séria mi chýba a po druhej sérií, ktorá sa mi páčila najviac je táto druhá najlepšia. Teda aspoň zatiaľ. Ak by existovala knižka tak idem do nej. A v prípade nechutného klauna by sa dalo aj hovoriť o istom strachu. Rozhodne lepší než Pennywise. ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achjo.. tak jsem se na to těšil a tak mě to zklamalo. Skončil jsem na nějakém 8mém díle a i k němu jsem se dostal spíš díky tomu, že jsem si pořád vnucoval jak bude příští díl lepší. Ale opak byl pravdou. Postavy mě až na pár výjimek vůbec nezaujaly a prostředí mi přišlo hrozně nevyužité. A ten příběh.. ona už třetí série na tom nebyla moc dobře, ale ta měla dobré charaktery a měl jsem tam pocit, že někomu fandím, kdežto ve Freak show, mi byli úplně všichni ukradení. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Treťou postavou, ktorá dotvára osudy Elsy Mars (Jessica Lange) v tejto sérii, je nacistický doktor Hans Grouper, ktorého si pod menom Dr. Arden v druhej sérii Asylum strihol herec James Cromwell. (BlackTom)
  • Při scéně, kdy Dandy (Finn Wittrock) zabíjí monstra, vystřelí z pětiranného revolveru nejméně třináctkrát bez jediného přebití. (Oxik49)
  • Ben Wolf, ktorý stvárnil Meepa, sa objavil v prvej sérii ako znetvorené dieťa Thaddeus Montgomery, známy aj ako Infantata. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama