Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série mě příjemně překvapila, i když jak už je zvykem, taky tam bylo hodně nesmyslnejch situací a blbejch herců. Herci totiž už začínaj být okoukaní a lepší by bylo je uplně vyměnit, než jim jenom měnit role. Za úspěch a zvýšení hodnocení zpět na 2 hvězdičky, může hlavně ten vraždící klaun bez čelisti a jeho nástupce - zhýčkanej rozmazlenej pracháč Dandy. Tyhle dvě postavy se fakt povedly a jejich řádění mě dycky pohladilo po duši. Taky účast Michaela Chiklise byla velkým plusem, protože takhle zahrát by to jenom tak někdo neuměl. Taky musim pochválit to, že některé zrůdičky hráli skutečně postižení lidé, lidově mrzáci. Jinak tady najdeme dobré a uvěřitelné tělesné vady, skutečné nebo vycházející často z historie, tak ty docela stupidní (takhle zdravy siamsky dvojčata svět ještě neviděl). Velká bota, co mi rvala uši, bylo když ten lobster boy zpíval Come As You Are od Nirvany, i když se to odehrává v 60. letech. Idioti, no. Naopak skvělá hudba zazněla vždy, když se objevil Edward Mordake s druhym ksichtem na opačné straně hlavy - super. A jak už je zvykem, Jessica Lange mi celou dobu lezla na nervy... Jo a abych nezapomněl - ta úvodní znělka je uplně vychytaná!!! Ze všech sérií je tohle ta, která mě konečně docela brala... Dnes jsem viděl film Zrůdy z r. 1932 a jde vidět fakt hodně velkou inspiraci tímhle průlomovým dílem. Až moc velkou. Hodně věcí bylo z toho okoukanejch, né-li rovnou zkopírovanejch... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS Freak Show sú spolu s Asylum doteraz najlepšími sériami, nakoľko Elsa,Dandy, Jimmy, Dell či Ma Petite sú postavami, ktoré si rýchlo obľúbite a samotné prostredie panoptika pridáva seriálu skvelú atmosféru. Tentokrát je po Covene, kde boli hlavnou témou rasové predsudky, hlavnou témou predsudky voči postihnutým ľuďom a inak orientovaným jedincom a opäť si seriál servítku pred ústa nedáva. Miernym sklamaním je úplný koniec, avšak celkovému dojmu to príliš neuškodilo. ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád si nemůžu zvyknout na stále stejné tváře opakující se v seriích v jiných rolích...je to prostě trochu divné, ale jinak celkem spokojenost. Příšery nic moc, nejlepší byl klaun s okouzlujícím nasazujícím úsměvem, kdy každému bylo hned jasno, že tenhle klaun není úplně v pořádku a ten zazobaný fracek byl zahraný taky výborně o tom žádná. Děj trochu předvidatelný, ale na hororový seriál prostě dobrý, pořád je to povedenější než kde jaký film ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prvá séria bola super horor s jedným geniálnym okamžikom (Piggy Man). Druhá bola v jednotlivostiach dokonalá celá. Tretia si dokázala po celý čas udržať aspoň ten tri a pol hviezdičkový priemer a hlavne úroveň. Štvrtej zostala už iba perverznosť. Z trinástich častí by som vyzdvihol opening a Bowieho pesničky. Najlepšie momenty (cameo Lily Rabe, NPH, svatba) boli tie, na ktorých sa dalo zasmiať. Trinásť častí bez akejkoľvek sympatickej alebo uveriteľnej postavy, motivácie, konfliktu. Jediný, kto z toho vychádza ako tak so cťou je Jessica Lange, na druhú stranu takej Angely Bassett mi bolo vyslovene ľúto. Trapná šaškáreň. 30% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria seriálu ma prekvapila. Pozitívne. Po strašnej tretej som si dal asi 3 ročnú pauzu a táto séria bola mega. Už klaun bol super postava, cez to, že nebol veľmi ukecaný. Nápad, zasadiť sériu do pošahaného cirkusu bol skvelý. Super na tom bolo, že tam hrali skutočné príšerky. Od siamských dvojčiat, cez mini cigánku, až po krabieho potetovaného chlapíka. V tejto sérií sa s ničím neserú. Vraždí sa ako na Pakistanskom predmestí, nikdy neviete, kto umrie najbližšie. Vlastne by sa dalo povedať, že aj táto séria mi chýba a po druhej sérií, ktorá sa mi páčila najviac je táto druhá najlepšia. Teda aspoň zatiaľ. Ak by existovala knižka tak idem do nej. A v prípade nechutného klauna by sa dalo aj hovoriť o istom strachu. Rozhodne lepší než Pennywise. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Tato série je propojena se sérií Roanoke (2016) skrze rodinu Mottových (Finn Wittrock a Frances Conroy), jelikož je nám v ní představen jejich dávný předek Edward Philippe Mott (Evan Peters), stavitel slavného domu, po němž pravděpodobně Dandy sdělil své násilné sklony. (hansel97)
  • Při scéně, kdy Dandy (Finn Wittrock) zabíjí monstra, vystřelí z pětiranného revolveru nejméně třináctkrát bez jediného přebití. (Oxik49)

Reklama

Reklama