Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě jednou zasvitlo slunko kvality nad hororovou Amerikou. American Horror Story: Hotel je po Asylum to nejlepší, co tento seriál vyprodukoval. Od druhé epizody vše až na jednu výjimku jede výborně kupředu a filmaři se zde drží pravidla, že příběh je důležitější než bizarnosti a násilí. To je zde pouze žánrovým kořením na vcelku působivém ač zvraty nekypícím příběhu, který slévá dohromady upírství a duchařinu ve stylu první série AHS. Od poloviny navíc jde příběh spíše do thrilleru než hororu, což díky příběhové rovině považuji za pozitivum, neboť u minulých sérií mi vadilo, že příběh byl spíše využíván jen pro to, aby propojoval jednotlivé bizarnosti a brutality. Zde je tomu naopak a bizarnosti a brutality vyplňují zajímavý děj vyprávěný skrze velice umě zvolené charaktery. Kathy Bates tu má excelentní roli stejně jako Lady Gaga. Nikdo zde není herecky slabý a záporáci tu mají výbornou temnou auru. Tohle se prostě povedlo a snad se toho autoři budou držet i dále. 85% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série se odehrává v hotelu. Atmosférou to trochu připomíná 1. sérii a je to lehce propojené i se 3. Hotelu Cortez se nachází v L.A. a je plný duchů a podivných lidí. Funguje totiž stejně jako dům z 1. řady. Pokud v něm umřete, zůstanete v něm navždy jako duch. Opět je tu spousta herců z minulých sérií. Lady Gaga to celé táhne jako upírka. Upírů je tam víc. Evan Peters hraje původního majitele hotelu, který se vyžívá v zabíjení lidí. Denis O'Hare hraje transsexuála. Wes Bentle představuje policajta, který ztratil syna a bydlí v hotelu. Časem o něm vyjde najevo nečekané odhalení. Objevuje se tam spousta dalších individuí. Konec mě trochu zklamal. Celkově je kvalita série dost kolísavá, ale řadím ji mezi ty lepší. Každý rok se v 30. října v hotelu koná setkání sériových vrahů neboli Ďáblova noc. To je celkem zajímavé. Nejlepší byl Zodiak. Nikdo totiž neví, jak vypadal. :D Těším se na další sérii. :) "Chtěl bych pokoj číslo 64." ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ryan Murphy v AHS: Hotel zpočátku naservíroval divákům přesně to, co sliboval už dva roky a co jsem očekával od Coven a částečně i od Freak Show – módní, krvavou a sexy noční můru, kde si postavy vjedou do vlasů div ne rovnou na mole v průběhu módní přehlídky. Murphy tentokrát skládá poctu srdcovkám jako je Osvícení, Hlad nebo Se7en, jenže z originální vaty, která by měla držet jednotlivé výjevy pohromadě se nakonec stala největší slabina páté sezóny. Výsledek se tak podivně tříští, nedrží pohromadě, přichází s neuspokojivými řešeními a spěje k pochybnému happy endu. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že druhá polovina byla citelně slabší (Začíná se z toho stávat tradice. Murphy & spol. načrtnou výborné linky a postavy, ale do zdárného finále dovedou pouhou část.), ale stále se jedná v rámci "konkurence" o nadprůměrnou zábavu. Co mě trápí je Murphy sám. Nějak mu přestávám žrát vše co nám předhodí. Hotel sice efektivně a zábavně reflektuje popkulturu 90s, 60s, 20s pomocí postav z různých dekád, ale chybí mu jednotná tvář. Zběsile se přebíhá z komicky laděné scény, do romantické, parodické, splatterové, cukrkandlové a pouze místy hororové (v tomto případě spíše thrillerové). Zásadním změnou prošlo především obsazení. Milovaná Jessica a Frances daly seriálu vale a jejich místo "lead star" nahradila Lady Gaga. Stefanie je neuvěřitelně charismatická a talentovaná osoba, v herectví má ovšem značné limity. Můžeme pouze spekulovat zda-li za tím stojí scénář nebo Gaga samotná. Kolem a kolem jsme se dočkali jiné "lead star" a to nečekaně v Denisovi O. Jeho postava je srdcem i duší série. Komplexní, dravá, vtipně napsaná postava, která si bez sebemenší námahy pro sebe krade každou scénu (O nenominování na Glóbech mi zůstává rozum stát.) Mile se propojují jednotlivé série a podobnost s Murder House ve finále dává mnohem větší smysl, než jen zbytečná výplň z Covenu. Po komické čarodějné štaci a temném putování freaks je Hotel jakýmsi kompromisem. Buď vám sedne nebo nikoliv. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek super, někdy v polovině série mě Hotel tak nějak přestal bavit, ale nakonec jsem dojel i druhou polovičku a jsem spokojený. Pro mě asi dokonce i druhá nejlepší série AHS (po Asylumu). Pomohlo hlavně, že Jessica Lange si dala pauzu (v posledních sériích hrála pořád to samé a už to bylo nudné), Lady Gaga místo ní do Hotelu přinesla vlastní zvláštní auru. Tak snad Murphy neudělá podobnou chybu a nenechá nás, abychom se v jí v nadcházejících sériích přejedli podobně jako Jessici. A také bych bral nějaké zcela kladné postavy, ale na to si v tomhle panoptiku výstřednosti asi můžu nechat zajít chuť. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Názov halloweenskeho zrazu v hoteli Cortez – Devil's Night – sa objavil už vo filme Vrana (1994), kde sa tak hovorilo zločineckému halloweenskemu besneniu v uliciach Detroitu. (BlackTom)
  • Celý hotel Cortez, aj s postavou jeho zakladateľa (Evan Peters), je inšpirovaný skutočným sériovým vrahom Henrym Holmesom, ktorý v roku 1893 otvoril počas Svetovej výstavy v Chicagu svoj vlastný hotel, kde podľa odhadov mohol zavraždiť až 230 ľudí. V roku 1896 vo Philadelphii bol odsúdený na trest smrti a obesený. (BlackTom)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama