Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 4
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 4

Recenze (115)

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu nejkratší a s přehledem taky nejlevnější sérii. Nejlevnější, protože všech deset dílů se odehrává skoro výhradně v a) lese, b) rozpadajícím se baráku, c) zaplivané farmičce. Asi nedá moc práce představit si, že nekonečné vraždění ve třech lokacích není zrovna dostatečný materiál pro deset dílů seriálu. Věru není a druhá polovina série patří k tomu nejotravnějšímu, co jsem nejen v rámci žánru viděla. Za tu umanutost, s jakou scénáristi přivádění další a další postavy na porážku pod těmi nejdebilnějšími záminkami, byste jim občas přáli ten kůl do řiti. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mě opravdu překvapilo. 6. série je ze začátku skutečně nadupaná. Naši staří známí herci jsou zpět a my se můžeme vrhnout do nového dobrodružství. Příběh je vyprávěn trochu zvláštním stylem. Odehrává se v současnosti v opuštěném domě v Severní Karolíně. Ten samozřejmě není obyčejný. Půda kolem něj patří duchům zmizelé Roanocké kolonie z konce 16. století. Vesničané s svou půdu chrání po svém. Atmosféra se dá opravdu krájet. Ryan Murphy se vydal dost netypickou cestou. Všechno se mění v půlce série. přichází nečekaný zvrat a my všechno prožíváme znovu. Bohužel už příběh poté není tak originální a je to převážně jenom nastavovaná kaše plná krve a násilí. Nejvíc mě asi našvtal konec. A to měla série takový potenciál... No co, snad se jim to příště podaří líp a nebudou kolem všeho tolik mlžit. "R is for Rory!" ()

Reklama

juliekrocova 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zklamání. První epizody ještě dobré, těšila jsem se na další díly, ale nad těmi posledními se dalo už jen smát, jak to bylo blbé. S každou další sérií je to horší a horší. V tomto případě se příběh snad ani nedá hodnotit, nápad dobrý, ale tvůrci ho dostatečně nerozvinuli. Celá série pak připomínala spíš nepodařenou parodii. ()

Varan 

všechny recenze uživatele

Bacha SPOILERY!!! Prvních pět dílu je doslova dech beroucí, napínavé a skutečně s hororovou atmosférou. Každý díl potvrzuje jak AHS je skvělž hororový seriál. Od 6.dílu (Kapitola šestá) jsem byl s hodnocením na vážkách, jelikož tu skvělou hororovou atmosféru narušil nápad, že se tam vrátí - jak herci tak skuteční lidé co ten masakr zažili. Stačilo ale posledních 5-10 minut 6.kapitoly a mělo to znovu ten zápal jak prvních pět epizod. Abych to shrnul tak série Roanoke je zatím mojí nejoblíbenější. 5 hvězd. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkové hodnocení po 5. dílech: Někdo to tady psal, že se rezignovalo na jakoukoliv strašidelnost. AHS atrofovalo do sebezničujícího exhibičního divadla. Žije je to ze svého jména a nekritických fanoušků. Když se však podíváte do prvních sérií, tak je to jiná hororová pohádka. AHS se zcela vyčerpalo ve všech ohledech. 39%. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)

Reklama

Reklama