Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 4
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 4

Recenze (115)

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osvěžující změna. Série má (alespoň pro AHS sérii) originální narativ který se ale po dvou dílech zají. Naštěstí ho v polovině znovu změní a je to vlastně zábava. Když přehlídnu nelogické věci. Včetně toho, že když mám záděru, tak si beru v práci sick day a tady někomu je skoro useknuta ruka a za pár momentů dělá, jako by nic a i ruka je bez omezení hybná. A nakonec poslední díl, kde se narativ znovu změní a vše se uzavře. Nakonec jedna ze tří sérií, které mě opravdu bavily. Nechutné, ale poutavé. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je strašne ťažké komentovať. Kto túto sériu nevidel ma ani nepochopí. Najprv som sa neskutočne čudoval čím nás chcú tvorcovia strašiť - keď nám na kameru rozpráva v štúdiu manželský pár, čo všetko zažil v jednom dome a pritom scény v tom dome hrá úplne iná manželská dvojica. Tak ako sa mám báť, keď viem, že sú to len herci? A dokonca aj tá dvojica, čo rozpráva do kamery, tak sú herci, ktorí hrali v minulých sériách tohto seriálu. Ale nakoniec ma tvorcovia dobehli. V 6.časti sa nám prihovorí "akože režisér" a povie, že nechá do toho domu zavrieť obe manželské dvojice. A vtedy sa začnú diať veci !! Konečne návrat hororu a strachu, ktorý tu nebol od prvej série. Predošlá séria "Hotel" bola bez jedinej ľakačky, bez absolútneho strachu. A toto som si po prvej časti myslel, že ohodnotím možno jednou - dvoma hviezdičkami. Nakoniec veľké prekvapenie. Šokujúce zvraty, úmrtia, plottwisty, vraždenie účastníkov medzi sebou, upálenie zaživa otravných youtuberov, no proste super. Chválim. Teším sa na ďalšie série a nakoniec som rád, že sa v tomto seriáli v každej sérií deje niečo iné, ale s tými istými super hercami. ()

Reklama

Cuzan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle ty velký opuštěný domy pod cenou nevěští nic dobrého. Nejsem nijak ostřílený horrorový divák, takže jsem se bála. Už jsem docela pokročila v tom, kdy i čekám, že něco bafne, ale stejně se leknu. V první půlce mě utěšovalo, že když tam jsou ty mluvící hlavy, tak to znamená, že asi ti, kteří často neuvědoměně chodí do sami do lesa, když se tam pohybujou podivný (ne)existence, nějak přežít musí. Navíc od tý doby, co jsem viděla Záhadu v Blair Witch ve mě ty roztřesený záběry z lesa a rozvěšený woodoo věci nevyvolávají příjemné pocity. Celkově mě hodně baví Lily Rabe a mrzelo mě, že ty role neměly se Sarah Paulson prohozené, roztomilý byl i ten čaroděj, který se objevil i v Covenu. (SPOILER: I když je trochu mrzuté, že chudák umře v obou sériích, ale kdo ví, třeba se v další zase vzkřísí). V neposlední řadě mě bavilo si něco zjistit i o tajemné kolonii Roanoke, což byla část historie, o které nám v hodinách dějepisu neřekli. ()

Varan 

všechny recenze uživatele

Bacha SPOILERY!!! Prvních pět dílu je doslova dech beroucí, napínavé a skutečně s hororovou atmosférou. Každý díl potvrzuje jak AHS je skvělž hororový seriál. Od 6.dílu (Kapitola šestá) jsem byl s hodnocením na vážkách, jelikož tu skvělou hororovou atmosféru narušil nápad, že se tam vrátí - jak herci tak skuteční lidé co ten masakr zažili. Stačilo ale posledních 5-10 minut 6.kapitoly a mělo to znovu ten zápal jak prvních pět epizod. Abych to shrnul tak série Roanoke je zatím mojí nejoblíbenější. 5 hvězd. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murphy to tentokrát pojal trochu jinak a Roanoke je seriál dvou polovin a zároveň dvou tváří.Ta první je pojatá jako polodokument,- televizní seriál, který je založen na vyprávění "přeživších", přičemž tu hraje roli dům z osmnáctého století, manželský pár, ztracená kolonie, a vidláci/kanibalové. Tahle polovina má super atmosféru podobnou té, kterou měla první řada a i když víme že hlavní hrdinové přežijí, na zábavnosti to neubírá. Druhá polovina jde ještě trošku dál a představuje nám "druhou sérii" úspěšného seriálu (pro nás první poloviny šesté řady), přičemž do strašidelného domu se vrací nejen původní přeživší, které to celé v první polovině vyprávěli, ale i herci, kteří je "hráli" a celé to má být jakože reality show. Tenhle nápad se mě osobně extrémně líbí, minimálně tři díly to skvěle funguje a Roanoke mělo našlápnuto na jednu z nejlepších řad AHS. Jenže to by tvůrci s Murphym v čele museli znát míru a vědět kdy skončit. Jenže oni to nevědí a dobrý nápad se jim úspěšně povede v posledních epizodách úplně zabít. A to je za mě strašná škoda, jelikož do té doby byla tahle kombinace klasického AHS, standardních duchařin, Blair Witch a jakési plně pošahané reality show funkční a zábavná.Mít místo deseti epizod osm, nebo ideálně sedm, byl bych skoro nadšen. Takhle jsem příjemně překvapen a zklamaný zároveň...70% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama