Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Možná to v době, kdy to bylo aktuální, vtipné bylo, ale teď, kdy jsem schopen všemu rozumět, nepřijde mi vtipné takmer nic! Ne a ještě jednou ne. Od odpadu dělí jen Čtvrtníčkův kamenný xicht. Jde asi jasně o předchůdce Tele tele a podobných, ale opravdu. Co díl, to max jedna povedená hláška... To je pro mě fakt málo... ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Český Monty Python, který sice není tak vtipný a originální jako skuteční Pythoni, ale zbytek zase nabírá na brutalitě, morbiditě a černém humoru. Navíc se díkybohu nebojí utahovat si i z dětí, nacistů, invalidů a dalších témat, která jsou většinou lidí bez nadhledu považována za oh-tak-nevhodná. Jinak jako menší mínusík bych viděl nedostatek nadčasovosti, takže pokud si nepamatujete tehdejší pořady, reklamy a politické události, tak budete občas mírně hodně ztracení. Jinak ale opravdová špica, vedle které Tele tele vypadá jako trapný příbuzný. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych touto cestou poděkovat vedení ČT,Radě ČT, našim politikům i ostatním ochráncům mravnosti a vopravdu vopravdových hodnot,že nás uchránili před dalším pokračováním těchto nechutných zvhrlostí na našich drahých obrazovkách. (ještě že mám internet) - -,,Rada ČT pozastavila Jiřině vysílání kulinářského pořadu,potože tam prý má být vidět pekáč!" ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Některé scénky se hodně povedly a některé se hodně nepovedly. To je hlavní důvod, proč dávám „jen“ tři hvězdy. U čtyřhvězdičkové komedie bych očekával více tref do černého a výrazně méně výstřelů mimo. I když uznávám, že spousta scének byla svázána s tehdy aktuálním děním a nyní s odstupem několika let už jejich smysl a vtip je asi poznamenán zubem času. Jako v našich končinách málo vídaný nápad a jiný, svým způsobem se stále nedostávající druh humoru to ale mělo něco do sebe. Škoda, že takto necenzurovaná a bez servítek podávaná satira nemá nějaké kvalitní následníky. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, kulturní a chytrá zábava. Snad vyjde v levných cd. Vyměnil bych to za jakéhokoli namluveného Horníčka a jemu podobné. Toto je něco, co stojí mimo tradiční zábavu. A v tom je to skvělé a průzračně krásné. Když se na to dívám je to, jako bych se vynořil ze špinavé vody a konečně viděl čistotu. Tu čistotu, která bují z této komedie. ()

Zajímavosti (6)

  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama