Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

panfilmu 

všechny recenze uživatele

Nekorektní, rasistické, šovinistické, gendrově nevyrovnané, xenofobní. Prostě takové, jaké to v té době mělo a mohlo být. Jsem rád, že ten pořad existoval o to víc si ho dnes cením, protože něco takového se už nikdy nenatočí. Miloval jsem jejich reklamy, zprávy, Alles Gute a další skeče, které by dnes ochránce mravů vytáčeli do běla. Mrzí mě jen, že ČT si tento pořad nedokázala uhájit a dnes paradoxně by proti němu asi nejvíce brojila. ()

stainboy 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu sdílet všeobecné nadšení a srovnání s Monty Pythonem je podle mě úplně mimo mísu. Pythoni jsou totiž nejen naprosto brutálním způsobem praštění, ale zároveň neskutečně vzdělaní a inteligentní. Na to Čtvrtníček se Šteindlerem s prominutím nemají, a tak to dohánějí vulgaritami a černým humorem. Ale na druhou stranu, mnohé skeče jsou opravdu vydařené. ()

Reklama

Máraˇ5ˇ odpad!

všechny recenze uživatele

Protrpěno. Cca. pět geniálních fórů tam bylo, ale jinak mě to fakt nesedlo. Za mě je lepší TELE TELE, kde měli ten koncept vymyšlený daleko lépe. No a srovnání s Monty Python, to jako vážně? Monty Python jsou geniální a nadčasoví i po padesáti letech. Zato Česká soda mi přijde hodně neaktuální už teď... V tom vidím i větší výhodu TELE TELE, kde to díky mnoha formátům působí aktuálně dodnes. Je mi líto, ale mně to fakt nesedlo... Dal jsem tomu šanci – ale nijak mě neoslovilo Alles Gute na Streamu, jednotlivé scénky na YouTube a ani tenhle sestřih. Obecně nemusím humor Petra Čtvrtníčka, pobavilo mě od něj snad jen Ivánku, kamaráde... ()

Merenre odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál měl tu a tam světlé okamžiky alespoň k pousmání .... toto už je holé zoufalství v nejčistší podobě. Politické vtipy, což je sama o sobě největší ubohost, v té nejubožejší podobě. Prostě výtěr z žumpy, čemuž dokonale odpovídají i obsazené ksichty typu čtvrtníčka, šteindlera, žilkové nebo zavřela, ti si ani nezaslouží příjmení s velkým písmenem... dokonalí kokoti předvádějící dokonale kokotskou pseudošou. Fekál první třídy... ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kompilát těch nejšťavnatějších momentů české sody, ale dostal jsem pravý opak - to nejnudnější a nejsušší z celého cyklu. Skoro celý "film" je slepenec úplně prvotních dílů, kde je naprostá absence vtipu zato notné dávky trapnosti. Od mizérie to zachraňuje jako vždy vynikající Alles Gute. Pokud se chcete opravdu zasmát, doporučuji Českou sodu tak od 10. dílu. Tomuhle se obloukem vyhněte! ()

Zajímavosti (6)

  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)
  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno