Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že při výchově dětí používal Buck velmi neortodoxní metody. Myslel to s nimi ale dobře, i když s dětmi neměl žádné zkušenosti. O domácnost svého bratra se také staral po svém, hodně při tom improvizoval. Vyvařovat prádlo v mikrovlnce jsem ještě nezkoušela. Chlap se holt nezpaře. Ta afektovaná holka mě taky pila krev, a ne málo. Pěkně to Buckovi dávala sežrat. Pozérka, která si myslela, že strýčka dostane na kolena. Nedostala. John Candy byl výborný. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě inteligentní komedie, podivuhodně bez zbytečných grimas a přehrávání, zato však s promyšlenými dialogy a uměřeným množstvím žertovných situací šitých Mr. J.C. & spol. na tělo. Nekonformní strýček s ošuntělým bourákem, opravdu roztomilé dětičky, chlupatý pejsek, velký dům na předměstí a vše ostatní, co povedená americká komedie potřebuje... :-) Zkrátka a dobře - příjemný film pro sobotní podvečer v kruhu rodinném s dorůstající dcerkou - to abyste věděli... Zaslouženě tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strýček Buck je bohém, který pije, kouří doutníky, hraje bowling a dost často zaspí do práce. Z těží byste si ho představili jako otce dětí. Jenže jednou musí pohlídat tři příbuzné děti, a za těch pár dnů se změní na zodpovědného chlapa od rodiny. Zní to jako hodně dobrý námět pro rodinnou komedie, bohužel potencionál zůstal u nápadu. Není tam nic extra světoborného, co by film povýšilo na nadprůměrný. A to i přesto, že tlusťoch John Candy se snažil a zahrál dokonale svoji "dvojroli" bohéma, tak zodpovědného otce. Zvládl i tu samotnou změna osobnosti. Pak ještě zaujme Culkinův výkon, který mi přišel na přibližně 8 let až moc dospělý. Hlavně ten jeho slovník se k tomuto věku vůbec nehodil, ačkoliv co řekl, to byla perla. Dnes bychom tuhle roli mohli z nadsázkou brát jako takový trénink na jeho životní roli v SÁM DOMA. A v poslední řadě zaujme ta pubertální šestnáctka, co by potřebovala dostat pár facek. Ti ostatní herci, tak zároveň jejich role jsou už jen šedým průměrem až podprůměrem, tak jako by byl samotný film bez Johna Candyho. [2083. hodnocení, 77. komentář, 72%] ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy s Johnem Candym. On a ti ostatní týpci jako Jim Belushi, Bill Murray, Chevy Chase, Dan Aykroyd nebo Bill Pullman. Jejich filmy ze 70. - 90. let jsou naprostá klasa. Banální situace rozehrané do dokonalosti. Dokonce bych se nebála označit Candyho za Fatty Arbuckla poválečné éry. Tak moc mi k srdci přirostl. A ve Strýčku Buckovi je navíc ještě hodně maličký a už hodně šikovný Macaulay Culkin. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Množstvo nezabudnuteľných gagov, napríklad kultové Buckove auto, rituálna vražda, práčka, alebo sekerka. Film má skvelé herecké obsadenie. Na čele je úžasný John Candy. Poteší aj malý Macaulay Culkin, ktorý svoju rolu zvláda tradične skvelo (úžasná scéna otázok s Candym). Scenár je chytrý a nemá slabé miesta. Klasický John Hughes. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Zvuk z rozbitého výfuku u auta Johna Candyho dělá ve skutečnosti výstřel ze zbraně. (Rafik)
  • Buckovo auto [kterému říkal "The Beast" (Bestie)] bylo 1975-78 Mercury Marquis kupé. (c.tucker)

Reklama

Reklama