Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejslabší kousek z Hughesova teen menu, který sází na hodně trhlou sci-fi zápletku a projde mu tak překvapivě hodně. Po place běhá božská Kelly LeBrock (představte Cobie Smulders s britským přízvukem... a přitlačte na sex-appealu), Anthony Michael Hall kulí oči a vyšiluje jako o život a je tu i mladý Robert Downey Jr. s podprsenkou na hlavě, takže vlastně pro každého něco. Fajn zábava, na Buellera nebo Sixteen Candles to ale nemá. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Z dnesniho pohledu podprumerna crazy teenage komedie o dvou pubertacich, kteri se (inspirovani Frankenstainem) rozhodnou 'sestrojit' si idealni pritelkyni, riznuta spetkou sci-fi a kouzelne zastaralymi CGI efekty. Na druhou stranu je ovsem "Weird Science" paradne ujety dobovy snimek, z ktereho primo kapou 80 leta. Najdete tu vsechny klasicke atributy: generacni vzpouru, priserne 'disco' obleceni jak z "Flashdance", sexbombu s desnym ucesem (a v prisernem disco obleceni), padouchy-motorkare vypadajici jak transverstiti (zdravime Benneta z "Commando") naivni pohled na pocitace a technicke hracicky ala Badhamovi "War Games". U nas naprosto neznamy film, pro anglo-americany co vyrostli v 'eighties' takova mala kultovni zalezitost. Bavil jsem se dobre, ale musite mit naladu experimentovat. ps: Kelly LeBrock je vazne VRRRR VRRRRR :-) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bláznivě ztřeštěná teenagerská komedie, až jsem se nestačil divit. Z jedné čtvrtiny celkem romantická a normálně srandovní, ze druhé trapná, hloupoučká a přisprostlá, z té třetí nepochopitelně fantasmagorická, no a zbytku jsem se smál jenom pro ten naivně nostalgický osmdesátkový feeling. Takže logicky z takového mišmaše nemůžu nemít rozporuplné pocity. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší smutný príklad čo sa stane, keď dostane talentovaný režisér po svojich úspechoch voľnú ruku, nevie čo so sebou a napráska do filmu všetko čo ho napadne a výsledkom je maglajz. Stalo sa to Spielbergovi (1941), Burtonovi (Mars Attacks) , Jacksonovi (King Kong) a mnohým ďalším. V tomto prípade bol ten neuvážlivý a zbrklý John Hughes. 5/10 ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film jsme viděl až 26 let po jeho zrodu tudíž i náhled na něj nebyl takový jaký by byl znát ten film dříve. Každopádně námět, že si parta kluků vytvoří dokonalou ženu není vůbec špatný a dokázal dobře zabavit, zvlášť v kombinaci s nejednou úsměvnou scénou. Na stranu druhou akce s motorkáři či dvojice frajírků, atd.. film dost srážely. Dle men nevyrovnaný film se zajímavým tématem => 3z5 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak zaznamenán v Guinessově knize rekordů. (ČSFD)

Reklama

Reklama