Reklama

Reklama

Snímek Ženy 20. století od uznávaného režiséra Mikea Millse (oscarový film “Začátky”) nabízí mnohovrstevnatou, zábavnou a dech beroucí oslavu komplikovanosti žen, rodiny, času a vztahů, které celý život hledáme. Příběh, který se odehrává na sklonku sedmdesátých let minulého století v jižní Karolíně, vypráví o odhodlané matce jménem Dorothea Fieldsová (Annette Beningová), padesátnici, která vychovává svého dospívajícího syna Jamieho (Lucas Jade Zumann), zmítaného kulturní proměnou a revoltou. Dorothea požádá o pomoc s Jamieho výchovou dvě mladší ženy – volnomyšlenkářskou punkovou umělkyni Abbie (Greta Gerwigová), která žije v Dorotheině domě, a důvtipnou a provokativní dospívající sousedku Julii. (Cinemax)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (61)

misterz 

všechny recenze uživatele

A to čo bolo? O ženách 20. storočia a pre ženy 20. storočia tak nanajvýš. Len veľa nudných rečí o tom, ako to má chlap so ženami ťažké a ako žena to má ťažké s chlapom. Tiež o dospievaní nezáživne a veľmi hlúpo. Navyše postava matky toho chlapca mi prišla riadne pritiahnutá za vlasy - kvázi moderná matka, no jej výchovné metódy zaváňali sociálkou teda. Jediné, čo ma ako tak oslovilo bolo štrukturovanie príbehu a jeho rozdelenie na jednotlivé časti v súvislosti s postavami. Podpriemer. 40/100 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Matróna, o ktorú by som neoprel ani bicykel, je zmätená zo života, z výchovy syna a vlastne zo všetkého. Fajčí jednu od druhej a čuduje sa, že umre na rakovinu. Potom tam sú dve marhy, ktoré sú zmätené už len z princípu, bijú sa o miesto na plátne a snažia sa vychovať 15 ročného spratka. A on má piči a chce si len žiť po svojom. Proste, niekto nad tým scenárom sedel dlhé hodiny. Nie, ďakujem, nikdy viac. 1 z 5 ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo, než mě příběh vtáhnul a přesvědčil mě, že to není jen indie hipsterovina. Ale skutečně se jedná o originální snímek. Time capsule ze života 3 žen různých generací a jejich prožitku 70. let. Annette Bening je opravdu skvostná a její příběh i přes věkový rozdíl více něž povědomý.Třeba dodat, že Lucas Jade Zuzmann s nimi výborně drží krok a vidět tyhle ženy v jeho životě skrze jeho pohled umocňuje psychologii filmu. Nečekaně silný zážitek. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla naprosto jinde. Slušná indie americká komedie s velice zajímavým hereckým obsazením letěla do koše hned po první půl hodině a zbytek filmu je naprosto zbytečnou snahou vycucat si nějaký děj s prstu hledáním problémů a řešení situací, nad kterými jsem musel občas kroutit nesouhlasně hlavou. Jeden z nejzbytečnějších filmů, které jsem letos viděl. Není to ani tak zpracováním nebo herci, ale naprostá prázdnota zbytku mě slušně řečeno hodně zarazila. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film, který má tak výborné postavy, že by vlastně ani nepotřeboval děj, na který tedy také není nijak chudý. Skvěle rozepsané životy tří žen a jednoho chlapce, které se různě prolínají a nutí postavy přemýšlet nad jimi samotnými. Nejsilnější zážitek je to však herecky, kdy si mě mnohem více dostala hlavní mužská postava v podání Lucase Jade Zumanna, který své starší kolegyně na plátně přebíjí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mike Mills tvrdí, že film je založený na pravdivých udalostiach a všetky ženské postavy vo filme sú založené na ženách, ktoré ho ovplyvnili pri dospievaní. (dwdb)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno