Reklama

Reklama

Snímek Ženy 20. století od uznávaného režiséra Mikea Millse (oscarový film “Začátky”) nabízí mnohovrstevnatou, zábavnou a dech beroucí oslavu komplikovanosti žen, rodiny, času a vztahů, které celý život hledáme. Příběh, který se odehrává na sklonku sedmdesátých let minulého století v jižní Karolíně, vypráví o odhodlané matce jménem Dorothea Fieldsová (Annette Beningová), padesátnici, která vychovává svého dospívajícího syna Jamieho (Lucas Jade Zumann), zmítaného kulturní proměnou a revoltou. Dorothea požádá o pomoc s Jamieho výchovou dvě mladší ženy – volnomyšlenkářskou punkovou umělkyni Abbie (Greta Gerwigová), která žije v Dorotheině domě, a důvtipnou a provokativní dospívající sousedku Julii. (Cinemax)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (61)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Matróna, o ktorú by som neoprel ani bicykel, je zmätená zo života, z výchovy syna a vlastne zo všetkého. Fajčí jednu od druhej a čuduje sa, že umre na rakovinu. Potom tam sú dve marhy, ktoré sú zmätené už len z princípu, bijú sa o miesto na plátne a snažia sa vychovať 15 ročného spratka. A on má piči a chce si len žiť po svojom. Proste, niekto nad tým scenárom sedel dlhé hodiny. Nie, ďakujem, nikdy viac. 1 z 5 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem očekával, že tohle bude dobrý film. A ono se skutečně ukázalo, že to je dobrý film. Jsou zde výborné herecké výkony, je to ze života a jsou zde příběhy, které vás dovedou oslovit. Billy Crudup je pro mě herec, na kterého se vždy rád kouknu. Prostě se to tak pěkně sešlo. Nevytrhlo mě to, neohromilo, ale potěšilo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komediální prvky jsem v tomhle filmu vlastně ani moc nenašel. Spíš momenty, které porovnávají tehdejší sedmdesátá léta se současností a působí hrozně absurdně. Což je víceméně jasný. Porovnání tehdejšího drátového telefonu s dnešním mobilem bude vždycky absurdní. Nicméně na těchto situacích se celý film veze a je to vlastně i jeho podstata. Představuje životní postavy různých žen tehdejší dobu a i když film chvílemi nudí, závěr to velice pěkně vynahradí. Nenápadná stylovka, která v sobě má mnoho dobrých nápadů a solidně zvládnutý závěr. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Zvláštně natočený film, jakoby s festivalovým nádechem, ale s naprosto dokonalým a úžasným scénářem. Líbilo se mi na začátku postupné seznamování s postavami a vývoj hlavního hrdiny. Průběh filmu je trochu slabší a občas jsem se nudila, ale konec to vše opět napravil. Líbilo se mi, že postavy říkali, co se s nimi stane, jakoby to byla samozřejmost, jakoby na to čekali. Super nápad a úžasná Greta Gerwig (ty červené vlasy jí seknou). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film o lidech, kteří celý film řeší problémy - větší, menší a dokonce i takové ty zbytečnosti, co musí řešit jen Američan. Nesedlo mi to. Film je tak trochu o ničem, nemá nijak zvlášť sympatické postavy, snaží se tvářit strašně uvědoměle, ale ve výsledku se nic moc nevyřeší. Zároveň je podivně feministický, mírně artový a dost mě překvapuje, že to napsal a natočil chlap. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mike Mills tvrdí, že film je založený na pravdivých udalostiach a všetky ženské postavy vo filme sú založené na ženách, ktoré ho ovplyvnili pri dospievaní. (dwdb)

Reklama

Reklama