Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 3

VOD (1)

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (229)

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyl opatrný, dopadlo by to hodně zle. Z Joela Edgertona se stává herecká jistota, která navíc velmi umně tíhne k režii a scenáristice (Dárek). Zase se něco zvrtlo, zase v něčem krutě prohráváme. Virus se rozšířil stejně rychle jako panika, tvůrci se od začátku s divákem příliš nemazlí a od prvních minut zobrazují cosi zlého, zákeřného, aniž bychom viděli nějaké agresivní projevy nemoci (třeba zombie), jednoduše nás ovšem výtečná atmosféra přesvědčí, že rozhodně nejde jen o obyčejnou chřipku. Tenhle kousek spoléhá na psychologii postav, které obklopuje nejistota, strach, paranoia, izolace. Dělat dobré skutky se v téhle nehostinné době úplně nevyplácí, o čemž se přesvědčí i rodinka výše zmíněného chlapáka. Je to pomalé, je to napínavé. A dokonale využívá labyrintu interiéru domácího vězení. Dvě tři údernější scény a ty čtyři hvězdy bych dal s klidnějším svědomím. Přesto je dám. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Máte nouzi o horory, které vlastně popírají svůj žánr a místo strašení sází na psychologickou hru s divákem, mrazivou tíživou atmosféru a kvalitní herecké výkony s minimem dialogů? Tak zkuste divácky nepřívětivý psychologický thriller zprostředkovávající strach a ladně schovanou zombie pohromu daleko za rozlehlými lesy, kde se ústřední rodinka snaží za všech okolností přežít. Scénáristicky nedodělaný, avšak atmosféricky tíživý snímek. Strach už dlouho nebyl tak hmatatelný. 7/10 Mou kompletní recenzi si můžete přečíst na webu Filmový Guru. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „It Comes at Night“ je takovým tím filmem, z kterého čiší nejistota. Nejistota je hlavním tématem, protože postavy žijí v nejistotě, netuší, jestli další den bude všechno v pořádku, ale je také hro na diváka, protože ten si není jistý, co se stane a může se stát skoro cokoli. A právě ta nejistota je i nosným prvkem celého filmu a patrně udrží diváka u filmu připoutaného. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Žánr "navoněný prd, který hajpuje Indiewire". Epizoda Walking Dead zbavená adrenalinu a dynamiky. Vizuál stojí za to, herci hrají poměrně uměřeně. Shultsova snaha vypomoct si úmyslnou vágností zla a lacinými referencemi ke klasickému umění z toho teror ani brainy stuff nedělá. Jediný děs tak vzbuzuje vlekoucí se stopáž. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých vydarenejších filmov v rámci témy nákaza. Hŕstka postáv, jeden barák, kus lesa a nedôvera spôsobená strachom. Rozhodne to nie je žiadna verzia Živí mrtví. Dostanete reálne podaný, kvalitne zahraný stret normálnych ľudí s nenormálnymi okolnosťami. Atmosféra je tu skvelá, zakrádajú sa do nej nočné mory a záver zapadol na výbornú. Film je jednoduchý. Ťaží z uveriteľnosti chovania postáv a z toho, že aj keď vlastne vôbec nejde o horor v pravom slova zmysle, tak nejaké to neodhalené tajomno stále vyčuhuje. Do pozornosti určite treba dať Riley Keough, pretože u mňa sa postupne prepracovala top 10 herečiek (Šílený Max: Zběsilá cesta, Loganovi parťáci,...). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama