Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 1

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (230)

Abes 

všechny recenze uživatele

Tady víc než kde jinde platí, pro dobrotu na žebrotu. Přiznám se, že film jsem si do chci vidět vložil čistě kvůli plakátu se psem, což jsem si uvědomil až teď po shlédnutí, takže jsem trochu zklamaný páč jsem od toho plakátu čekal film roku. To co v noci přišlo byl jeden z těch filmů, kde první půlhodinka uběhne za pár minut, divák je okamžitě vtažen do fungujícího-uvěřitelného světa. V podstatě žádná lekačka, ale spousta "prepare" záběrů. Hudební doprovod spolu s plovoucí kamerou drží tepovku sakra vysoko. Tenhle Drew Daniels, ten to má fakt v ruce. Lézt lidem do soukromí všedního života zkrátka funguje. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, komorné. Potenciál prostredia (les + prevedenie domu) pekne využitý. It Comes at Night je post-apo s pomalým tempom, ktorá nestavia na akcii a zombie nájazdoch, ale pracuje skôr s pocitmi izolácie, osobnými paranojami a bezhraničnosťou našich základných pudov sebazáchovy, ktoré dokážu celkom zatlačiť ľudskosť do úzadia. Trošku mi však v tomto prípade vadila až prílišná mnohostranná interpretačná otvorenosť. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Odvážný přístup. Shults si šlape podobnou cestičku jako letos Nolan, který ve válečném filmu z druhé světové nechtěl ukázat hlavní Zlo - Němce: a nutno podotknout, že tahle strategie je ve vodách nákazových hororů celkem osvěžující. I když osvěžující není zrovna to správné slovo ve filmu, který je nejen těžký, ale i plný deprese a pořádné paranoie. Prim tu hrají minimalistická kamera, zlověstná hudba, časté ponořování do naprosté temnoty a především ono komorní prostředí zabarikádovaného domu uprostřed lesa, v němž se dvě rodinky snaží pouze přežít. Právě v tomhle bodě (zhruba v posledních 20 minutách) je snímek nejsilnější. A nejdrsnější. Chcete hepyend? Pche, to běžte hledat do kin. 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Letos na mě dolehl nějaký „kopr“ a už se hororům nevěnuji tolik, jako tomu bylo v posledních letech. Přece jenom však tu a tam narazím na nějaký ten film, který mi zvedne náladu, nebo alespoň zaujme svou náplní a přesně tohle splnil tento kousek nepříliš známého režiséra Shultse. Nedočkáme se tu sice příliš originálních myšlenek, ale příběh jako celek dokázal obstát a zaujmout. Především však šlo o psychologické drama, nežli hororovou podívanou. Je však pravdou, že jsem měl zpočátku poněkud pochyby, zda to bude fungovat. Filmů s nejrůznějšími pandemiemi (nákazami) tu už byla za poslední roky celá řada avšak Shults si s tím dokázal celkem obstojně poradit – divákovi vlastně nic pořádně neukázal a nechal ho pracovat jen s vlastními představami. Spíše vše vsadil na psychologickou podstatu filmu, komornost a nechal popustit uzdu emocím svých postav. Což bylo jen a jen dobře. Byla jen škoda, že nedokázal v některých situacích přitvrdit tak, jako to dokázal v samotném závěru tohoto filmu. Ten byl mimochodem tím nejlepším, co nám tu bylo kromě účasti Joela Edgertona nabídnuto. It Comes at Night sice nikdy nebude patřit mezi TOP filmy, ale určitě jsem ho neviděl naposledy. Několik opravdu povedených momentů to má, po psychologické stránce si nemůžu stěžovat, takže tomu můžu s klidným srdcem dát slušné průměrné ohodnocení. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle šlo absolutně mimo mě. Komorní konverzačka která měla nejspíš stavět na paranoii, strachu a nevědomí toho co je tam venku. Na mě to ale nefungovalo. Nejspíš proto, že je to podáno tak nezajímavě a nezáživně. Až mě to skoro unudilo. Postrádal jsem tam hutnější atmosféru a nepřišlo mi to vůbec napínavý. Za mě film o ničem. Hodně slabý 2hvězdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Na jednej z fotografií na chodbe je Bill Withers, spevák známy hitom „Lean on Me“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno