Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (173)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Mafiánský příběh s Jackem Nicholsonem v hlavní postavě jako zabiják Charley Partana u rodiny Prizziů a nevlastní syn kmotra. Charley se konečně zamiloval do té pravé a už nechce zůstat sám. Pro svou lásku obětuje hodně i podvedení své rodiny, ale příde čas, kdy se bude muset rozhodnout mezi vášnivou láskou a oddaností rodině. Jack Nicholson je velmi milý v roli rodinného zabijáka, který řeší problémy své ´rodiny´. Je dost osamělý, rád si čte časopisy, ale nemá si kým povídat o zajímavých článcích. Na svadbě potká záhádnou Kathleen Turner. Vrátila se však i Anjelica Houston, jeho láska z mládí. Nakonec za vším bude žena. odlehčený mafiánský film z New Yorku. Pobaví schematická úloha policie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hustonova odpoved na Coppolovho Kmotra - tak s tym suhlasim, Branda ani De Nira sa zohnat sice nepodarilo, ale aspon ze Jack Nicholson /Prelet nad Kukaccim Hnizdem, Posledni Eskorta, Osviceni/ sa tu zjavil. Film pojednava o mafianskej rodine, kde si ale kazdy clen kope sam za seba. Dialogy su namakane, herecke vykony na urovni, Huston aj na 80 -ku bol stale schopny reziser : 70 % ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokus o gangsterskú satiru, skončil niekde na pol ceste. Tam, kde taký KRSTNÝ OTEC používal rafinované finesy na glorifikáciu kriminálnych činností mafiánskych rodín, používa ČESŤ skôr ironické a čiernohumorné patálie. Občas sa to tvári vážne, občas ako niečo od Mela Brooksa, občas ako produkt čistokrvnej hollywoodskej mašinérie. Oscarové nominácie, sú prehnaná dobová záležitosť ( aj ten samotný pre Anjelicu Houston ). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Miluji mafiánské filmy a Čest rodiny Prizziů jsem si přál dlouho vidět. Příběh je perfektně napsán a snad ještě lépe zahrán. Výkon charismatického Jacka Nicholson je famózní, ale on mě snad ještě v žádném filmu nezklamal. Životní výkon podala dcera režiséra Anjelica Huston, která za svou roli dostala Oscara za vedlejší výkon. Legenda John Huston se rozloučil famózně a natočil snímek, který se ve svém žánru rozhodně neztratí. Když si to v hlavě sumíruju, tak vlastně nemám co zásadního vytknout, tudíž plný počet :)..... ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

43. Zlatý Glóbus za rok 1985 - cena (4) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Kathleen Turner, *Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Jack Nicholson, *Nejlepší režie - John Huston + nominace (2) - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Anjelica Huston, Nejlepší scénář - Richard Condon, Janet Roach ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Filmování probíhalo v newyorské čtvrti Brooklyn. (Terva)
  • Gangsterstý snímek měl velký úspěch a vyhrál po celém světě celkem 29 cen, přičemž byl na další 15 nominován. (Terva)

Reklama

Reklama