Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem čtyři doslova párminutové skeče a uznávám, že to má potenciál, byť nejsem cílová skupina. Jenže je to díl co díl děsné krátké a hlavně je to na nějakém pofidérním webu, co žije představou, že přežije co by placená forma video databanky streamovaných a všude jinde běžně dostupných filmů. Nepřežije, bohulibý nápad, ale s děsným křížkem po funuse. Autoři nechť se domluví např. s nějakým Streamem. Je mi jasné, že je to prvotina dělaná na koleni, což není špatně, ale na takovéhle platformě a s takovou krátkostí tomu předpovídám jepičí život. Alespoň na sebe ale pánové upozorní, držím jim palce. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bola trefa do čierneho. Krátke, trefné, skvelo parodujúce imidž, mentalitu a hlášky futbalových "star", a výstižne zobrazujúce pomery v českom futbale. V tomto duchu sa nesie prvých 5 dielov. Bohužiaľ potom odišiel Jakub Prachař, zároveň klesla trefnosť parodovania a pôvodný 4* dojem začal padať strmo dole ako výkonnosť českých futbalistov po odchode do bundesligy. Lavi je dnes už kultová postava a Vyšehrad dokázal, že s odvahou a bez servítok sa dá aj za málo peňazí, a na malo priestore urobiť veľká sranda. Zostal však aj dojem, že to tvorcovia nemali premyslené ako celok a boli trošku prekvapený, že z toho nakoniec vyliezlo až 10 dielov. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Škoda. Ve druhé polovině je Vyšehrad přesně tím, čím v první není. Jestliže první pětka byla chytrá a humor měl hlavu a patu, tak druhá polovina je už jen o humoru. Jenomže o tom záchodovým, který bude bavit tak možná fanoušky teen komedií z přelomu 1000ciletí. Suma sumárum ty 4 dám, ale náběh to mělo sakra lepší. 70 procent především za první polovinu seriálu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál velmi slušně začal, ale od páté do osmé epizody se podivně zvrhl, vytratil se z něj dobrý humor, začalo se troškařit, a abych se přiznal, při delších dílech bych se na něj už asi nevydržel dívat. Poslední dvě části byly opět o něco lepší, ale na první čtyři epizody se kvalitou nedotáhly. Kritika poměrů v českém fotbale je rozhodně na místě, právě u ní jsem se bavil nejvíc, pak jí, bohužel, začalo ubývat, byla nahrazena fekálním humorem a bylo po zábavě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Laviii, řítí se jak lavina, Laviii, genius i dylina." Fotbal to jsou hlavně nagelovaný vlasy, přes který nepronikají žádný zbytečný informace do mozku, pořádná kalba, Camarro, soulože a vlastní značka spodního prádla. Vždycky to tak nebylo, ale doba se mění. Kvalita kopání do míče už není tak důležitá a ve všem ostatním je prochlastanej talent Lavi světová špička. Mě zkrátka tato fotbalová parodie baví a s ústředním idiotem nechci být spojován, focen a ani přichycen při souloži s Barcou nebo Realem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • S druhým scenáristou Petrem Kolečkem se původně vůbec nepočítalo. Kolečko, jenž se fotbalovému tématu s oblibou věnuje, např. spolupracoval na scénáři k seriálu Okresní přebor (od r. 2010) či napsal scénář k TV filmu Zrádce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013) byl ale po zhlédnutí prvního dílu Vyšehradu tak nadšený, že osobně vyhledal scenáristu Tomáše Vávru a nabídl mu spolupráci. Na dalších dílech již oba scenáristé pracovali společně. (Šéfik)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama