Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Tery555 

všechny recenze uživatele

Úžasně slunný film, který vás pozvedne i když máte špatnou náladu, po tomhle filmu jsem se cítila úplně svěže, plná naděje a očekávání..dodá vám to sílu do života, Diane Lane je okouzlující nádherná ženská ze San Franciska, která si koupí stařičkej dům v Toskánsku a začíná sama od znova úplně nový život a vy jí fandíte, co můžete…závidíte jí její odvahu, kéž bych byla jako ona.. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy, po ktorých pozretí mi zostane príjemný pocit a Pod toskánskym slnkom je presne takým hrejivým zážitkom, zanechávajúcim úsmev na tvári. Pôsobí síce aj trochu rozprávkovo, ale to je niečo, čo sa filmu dá odpustiť. Diane Lane je vo svojej úlohe absolútne očarujúca a nečudujem sa, že jej vyniesla viaceré nominácie a ocenenia. Veľký priestor patrí vo filme ale aj nádherným talianskym scenériam lákajúcim na dovolenku, prastarej vile plnej tajomných zákutí, priateľským miestnym obyvateľom ako aj trojici pôvodne rezervovaných Poliakov. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zejména ti, kteří mají rádi cestování, anebo ženy, které sní o žití v nějaké romantické destinaci, si přijdou na své. Mě se týká spíše první případ, takže se mi pohledy na Toskánsko moc líbily. Film jako takový byl pěkně natočen a CZ dabing, zejména paní Zlata Adamovská, tomu dodaly super šmrnc. Diane Lane válela, ostatně jako mnohdy. Pěkný film. 77% (with J.) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Kýč jako bič, ale neuvěřitelně kouzelný a lahodící oku a vůbec ničím neurážející. Slunná Itálie, smekám klobouk před architektem nebo teda tím člověkem, co vybírá exteriéry a interiéry a vše tam aranžuje - bilo do očí, jak to bylo perfektní, ale bylo to krásné. K tomu tradiční italská hudba (nevím, na co brnkají, balalajka to není, tak asi nějaká kytara?), všude úsměvy, krásné počasí, krásní opálení muži, trocha slz a spousta štěstí...bylo to dokonalé. A to filmy s Diane Lane fakt nemusím! ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Občas som mal pocit, že tento film ma tak trochu míňa. Diane Lane pri všetkej úcte veľmi nemusím (nemám nič proti nej, ale zase ani veľa pre) a príbeh o tom ako rozvedená kritička kníh prekonáva svoju krízu v starom dome v Toskánsku s partou poľských gastarbeitrov a postavičkami z blízkeho mesta vrátane Felliniho divy ma akosi neoslovil. Netvrdím, že ženám sa film páčiť nebude, skôr áno, ale v mojom prípade jedno zhliadnutie stačí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • „Nemecký pár“, ktorý sa pokúša kúpiť Bramasole, keď sa na scéne objaví hlavná postava, bol v nemeckom dabingu filmu upravený na francúzsky pár. (Arsenal83)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) odjede s Marcellem (Raoul Bova) za jeho příbuznými, se odehrává ve skutečnosti v malebném městečku Amalfi nedaleko Neapole. Toto město je mimo jiné proslulé rodinným výrobcem místního nápoje Limoncello z vlastních sadů citronovníků na kopcích nad městem. (sinjakupre)
  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)

Reklama

Reklama