Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (522)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno tu vyzniem ako nejaká láskou utrápená, zasmoklená sliepka ( pardon za výraz ), ale tento snímok má neskutočné tendencie narábať s citmi aj pocitmi. Nie som romantik, ani som ním nebol, veci s tým spoločné som prežíval a prežívam skôr cez pohyblivé obrázky, ale dá sa povedať, že veľa charakteristických čŕt hlavnej postavy sadnú aj na mňa a možno preto ma film dostal a aspoň trochu priviedol k zamysleniu sa. Myslím, že každé hodnotenie a komentár tohto snímku niečo značí o tom konkrétnom užívateľovi a bez urážky, podľa toho všetkého, sme jedna veľká banda bezcitných tvorov. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil tomu, že zvládnu dokoukat romantickej film s Julií Roberts v hlavní roli. Je teda pravda, že jsem se v průběhu filmu vydatně posilňoval alkoholem, ale část o žrádle z Itálie se mi docela líbila a část z Indie asi zachránil Richard Jenkins. Bali už mě nudilo, ale vydržel jsem nakonec celejch 134 minut. Celkově vzato film je dost o ničem, ale zároveň ani vyloženě neurazí. 50% ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Som zástancom toho, že knižné spracovanie často predčí to filmové.. V tomto prípade ma však dostali (a preto mi to nedá neporovnať). Síce som skôr zahliadla film ako prečítala knihu, ale musím uznať, že kniha za moc nestála. Pri filme možno oceniť a patrične si vychutnať všetky krajiny, mestá, pamiatky, atď atď, ktoré Liz navštevuje (se vším všudy). Kniha síce obsahuje podrobný opis toho kde sa čo napr. na talianskom námestí nachádza a ako sa dostaneme k super známej fontáne xyz ale to si človek darmo bude predstavovať niečo, čo nemá do detailu opísané. Teda keď sa jedná o KONKRÉTNE pamiatky. A kto by to furt googlil, však? :D Inak Julia sa mi tu veľmi páči, za mojich mladých čias bola mojou modlou, teraz je síce viac v ústraní ale stále má svoje čaro s tým svojím veľkým bielym úsmevom. A mužské osadenstvo len posilnilo moje pozitívne ohlasy na tento kúsok! Neodporúčam pozerať ak ste hladní :D ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jíst v Itálii, Meditovat na Bali a milovat...asi kdekoliv. Každopádně film si u mě vyslouží tři hvězdy, protože, i když tam byla Julia Roberts, první část byla o jídle, což mně přišlo hodně sympatický, později o cestování a poznávání koutů lidské mysli, což mi také přišlo fajn no a ten konec, ten už jsem nějak přetrpěl a to i přesto, že film má neuvěřitelných 134 minut. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dokonalý plakátový film klouzající po povrchu. I když pojednává o takových "hlubokých" tématech - cesta, kterou se nakonec ubral vede přímo do pekla. Jíst, meditovat, milovat je katalogové až na půdu, popíkově sladké, ale vizuálně působivé - povrchní reklama na to, jak žít svůj život. Dobrý ročník 2 s ženskou hlavní hrdinkou se nekoná. Ačkoliv k němu měl Murphy ze začátku slušně nakročeno a první cca hodinu skutečně baví a hraje si se smysly. Jenže zbytek filmu se topí pod nánosem přemrštěné stopáže a hlavně velkého množství zbytečných vedlejších dějových linií. I tak ale může být výsledek stejně působivý, jako listování si National geographic nebo pouhým katalogem kdejaké cestovní kanceláře. Jíst, meditovat, milovat je i přes to jedním z nejlepších romantických filmů roku 2010. Docela smutné. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts nabídla režii svému příteli Garrymu Marshallovi. Ten ji ale odmítl, protože nechtěl kvůli natáčení cestovat po celém světě. Během jejich setkání jí Marshall na oplátku nabídl roli v romantické komedii Na sv. Valentýna (2010), kterou v té době režiroval. Julia ji přijala. (Coldrex)
  • Julia Roberts musela kvůli scéně, ve které se snaží obléct kalhoty, přibrat pět kilogramů. (Duoscop)
  • Film se natáčel v chronologickém pořadí téměř 4 měsíce. (Krouťák)

Reklama

Reklama