Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Alexandr Dumas by hrdiny svého nejslavnějšího románu nepoznal. "Mušketýr" beze studu a bez špetky úcty odhazuje v dál předlohu sepsanou svým duchovním otcem a s nadšením a s horkokrevností bezstarostného mládí se vrhá do svého životního dobrodružství - bez rozmyslu, po hlavě ... a na vlastní pěst. Nezatěžuje se logikou, chybí mu disciplína i moudrost a zkušenost stáří, tudíž za ním zůstává menší chaos - ale nelze mu upřít veselou povahu, upřímnost a charakter. Podprůměrně zrežírovaný, ale nadprůměrně zábavný mišmaš je osvěžený krkolomnými akčními scénami, ze kterých je jasně patrná asijská choreografie - a pokud nad ním budete příliš přemýšlet, ničeho pozitivního se nedoberete. Tak ho nechte, ať vás baví po svém - a třeba zjistíte, že je pro vás docela dobrou volbou ... 2,5* - a za sladkého Justina Chamberse v roli D'Artagnana nekriticky zaokrouhluju na 3* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání šlo o výborné (hlavně po stránce choreografické) akční scény poslepované klišovitými, stupidními až trapnými scénami. Nečekal jsem však, že to bude v poměru tak 1:3, čili se budu 75% filmu neskutečně nudit. Ale závěrečná bitka na žebřících je opravdu zapamatováníhodná a Tim Roth v roli hlavního záporáka opravdu "hnusnej hajzl". ()

Reklama

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsme jen odkliknout "odpat" a nechat to být, ale kdyby moje hodnocení mělo odradit jediného člověka, tak budu rád. Kritizuje se tu předělávání Xkrát viděného atd. To je mi osobně jedno a některé předělávka mušketýrů mám rád. Tohle je ale naprostá pitomost! Efektní souboje? Já asi koukal na něco uplně jinýho, tady byl děsnej střih a ještě horší kamera a všechno se to asi snařžilo zamaskovat příšernou choreografii, teda pokud tam nějaká vůbec byla. Kecám. Byla tam choreografie, ale tančení na sudech, Dartagnan, co dělá provaz, zapichování kordu do stropu a houpání se na něm. Hrozně pitomé rozhovory a postavy. Rozhodně NEKOUKAT!!! Radši si dát Mušketýra v tekuté podobě. ()

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Dumasovi bylo oplaceno stejnou mincí. Stejně jako Dumas "znásilnil" francouzskou historii a pošpinil její hrdiny Ludvíka XIII. a kardinála Richelieu, na vlas stejně se zachovali filmaři k jeho dílu a nenechali kámen na kameni. Mému hodnocení nepomůže ani to, když se pokusím odhlédnout od historických nesmyslů a budu hodnotit výhradně dobrodružný film. Nesympatičtí hrdinové a kopec nudy navlečený do skvostných kostýmů. Nic víc, nic míň. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Dumas se nepáral s historií, Hyams se nepárá s Dumasem. Ze Tří mušketýrů zůstala vlastně jen jména postav, najít v ději víc než velmi volnou inspiraci je téměř nemožné – a mně je tenhle přístup milejší než nějaký další bezpohlavní přepis a’la Stephen Herek. Kromě bojových scén, které se už zasloužené pochvaly dočkaly, stojí za zmínku i kamera – takhle pěkné práce se šerosvitem je až škoda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Napriek záujmu miestneho obyvateľstva sa títo ako komparzisti nezúčastnili, pretože castingoví agenti pri hľadaní roľníckych rodín potrebovali drsné črty tváre, čo podľa ich vyjadrenia týmto obyvateľom chýbalo a vyzerali príliš mestsky. (Arsenal83)
  • Hoci film vznikol na základe francúzskeho diela, nezískal žiadne dotácie z francúzskeho národného fondu na podporu filmu, pretože bol považovaný za komerčne orientovanú produkciu. Niečo však dostal od regionálnych vlád, ktorých územia boli zobrazené vo filme. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo od října do listopadu ve Francii (ve městech Cassaigne, Miramont-Latour, Auch, Sarlat-la-Canéda, Toulouse, Tillac, a v oblasti Midi-Pyrénées a Gersu) a v Lucembursku ve městě Vianden. (GASTON73)

Reklama

Reklama