Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Skip 

všechny recenze uživatele

Tento film vůbec není špatný, i když ho natanočil takový režisér, jakým je Peter Hyams, který je spíš břídil. Filmu jasně dominují souboje, které jsou v čínské choreografii poněkud zvláštní, nicméně se na to moc dobře kouká. Z herců je jasnou jedničkou Tim Roth, jakožto Febre alias Muž v černém. Už ve filmu Rob Roy dokázal, že sečné zbraně ovládat umí. Z trojice mušketýrů je nejvýraznější D´Artagnan Justina Chamberse, o němž ten film v podstatě je. Ostatní jsou poněkud upozadění. Velmi dobrou figurou je Planchet v podání Jean-Pierra Castaldiho. Mena Suvari jako Francesca je spíš jen takovou ozdobou, ale ozdobou, na kterou se moc dobře kouká. Největší hvězdou, i když s menším prostorem, je Catherine Deneuve, která zahrála, co se zahrát dalo. A v kostýmu prosté ženy jí to moc slušelo. Mnohem víc než jako královně. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem už tolik mizerných adaptací Dumasovy klasiky, že mě tohle nijak zvlášť nevyděsilo, díky soubojům bylo aspoň na co se dívat (i když jsem se též díky nim několikrát nepříčetně rozesmála) a změnit hrdinům jména, tak by to třeba ani nebylo tak zlé, protože jinak to už s předlohou nemá společného absolutně nic. Ovšem velmi připitomělý film to je a navíc mě udivuje účast Catherine Deneuve a Tima Rotha. Mají tohle zapotřebí? ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mušketýr D´Artagnan, co se ohání kordem a hbitě skáče přes překážky. Justin Chambers dostal příležitost se vyřádit v akčně pojatém historickém filmu, na němž je znát práce asijského choreografa v akčních scénách. Veterán na poli režisérů Peter Hyams film pojal jako jízdu spíše pro teen publikum, které na historické filmy moc do kin nechodí, a mladý mušketýr pro ně bude představovat akčního hrdinu nasazujícího život za francouzskou královnu a mstící se za smrt svých rodičů. Hyams si režijně vede velmi zdatně, ačkoliv se romantika z filmu souboj od souboje postupně vytrácí, a zůstávají hlavně efektní akční eskapády na zemi i nad zemí. Solidní jízda, která nezapomněla ani na kvalitní herecké obsazení. Tak trochu jiný historický film. Zdařilý pokus, i když příznivci Alexandra Dumase film bojkotují, i když žádná křeč. Film s jeho slavným románem pracuje opravdu jen velmi volně. 80% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rýchla, zábavná a bezbolestná sprostosť na motívy slávnej predlohy, s ktorou narába tak svojvoľne, až ma to ako jej veľkého znalca a fandu náramne bavilo. Bez troch mušketierov a s lahôdkovým Timom Rothom. je omnoho zábavnejšia ako tá z roku 1993, ktorá ma vždy srala. Nevyrovnaná réžia schopného remeselníka Hyamsa tomu ešte pridáva. Chvíľu super, chvíľu otras, chvíľu priemer ... no, je to kung-fu šermovanie so slávnou a notoricky ohranou predlohou. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

40% Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že ty stará dobrá filmová zpracování Dumasových románů jsou nejlepší a mají také největší šmrnc. Když opominu některé bojové prvky, které spíše spadají do kategorie asijských bojových umění, pak nemůžu opominout, že tohle má s Dumasovým románem pramálo společného, nu, dobrá, filmu taky ubírá na hodnocení fakt, že se všechno toří kolem D´Artagnana a Tři mušketýři nehrají ani tak druhé housle, jako spíše třetí, což je jednoznačně škoda. A to se pomalu dostávám k hercům, Justin Chambers v roli D´Artagnana nedosahuje takového charizmatu jakého by dle mého názoru měl, nicméně nelze mu upřít snahu o herecký výraz. Tenhle film by mohl být zatraceně úspěšný kdyby se to vydalo na DVD jako bojové videoklipy pro pokročilé, a tím se z něho vyškrtalo všechno ostatní. Protože jediné co na tomhle filmu stojí za to jsou svižné a choreograficky propracované "šermovačky". Ale zbytek je jedna velká neucelená, nepovedená nuda, zkrátka nádherná ukázka toho jak snadno jdou věci a obzvláště pak filmy zkazit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hlavný záporák Febre (Tim Roth) má veľkú podobnosť s Rochefortom v adaptácii Troch mušketierov z roku 1993. V knihe má totiž len jazvu, tu má však pásku cez oko. (Arsenal83)

Reklama

Reklama