Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým potenciálem, který by skoro mohl být kultovní, ať už pro hrdinu, který je na první pohled cool, anebo pro vizuální stránku, která je skvělá, ale jak se ukáže, jedinou skutečně dobrou postavou je ta, kterou hraje Paul Rudd, jinak je potenciál zabit, a to především v příběhu, který se nakonec snaží být skoro až sentimentální. Snad Duncan natočí něco lepšího. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Tezko nachazim neco, co stoji za to pochvalit. Mozna Paul Rudd me svou kreaci bavil. Jinak je to smira. Je to nesmyslne napsane, zmatene odvypravene a celkem nudne. Vizual je okoukany uz od roku 1982, Skarsgard je krajne nesympaticky a i tech par kousicku akce je uplna bida. Jones po trech paradnich filmech natoci toto? ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones poprvé zklamal a netrefil se zcela do mého vkusu. Mute je zvláštní produkt u kterého lze těžce hádat o co tvůrcovi šlo, neboť snímek se evidentně snaží divákům něco sdělit, ale těžko říci co a tak zůstává pouze pátrání hlavní postavy, které se až podezřele snadno žene vpřed až do cíle. Mute zaujme hereckými výkony, kdy především Paul Rudd exceluje ve všech svých scénách a očím lebedí také povedený vizuál světa blízké budoucnosti. Se zbytkem filmu už je to poněkud složitější. Snímek nabízí několik potenciálně silných emocionálních momentů i příběhových zvratů, které jsou zabity a umírněny nešikovnou dramaturgií, kdy se tyto chvíle stanou jakoby nic a zničehonic a tak jim chybí potřebná údernost, což podtrhuje také divná a často nepasující hudba. Tyto chyby jsou zásadní, ovšem i přesto má Mute své kouzlo, kdy v mnoha scénách nabídne zajímavé zprostředkování fungování svého světa, či postavy vedou zajímavý a hloubavý dialog, což alespoň na chvílí vrátí děj na správnou kolej a ačkoliv na ní snímek nikdy nezůstane příliš dlouho, nedá se mu upřít dobrý záměr, který dokáže kvality vytáhnout alespoň do vod lepšího průměru. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ďalšia slepá filmová ulička Netflixu a tentokrát i film, ktorý ma vyložene uráža svojou existenciou. Aký má zmysel napojenie na režisérov debut? K čomu sú dobré sci-fi prvky, keď z hľadiska príbehu nehrajú žiadnu rolu? Prečo je vlastne hlavný hrdina nemý? Nesúrodý zlepenec samoúčelných, až bizarných, nápadov, ktoré majú pravdepodobne maskovať chabo vyskladanú detektívnu zápletku plnú nefunkčných postáv. Čo sa stalo s talentovaným tvorcom, ktorý dal kedysi svetu Moon či Source Code? ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie je to smutné, keď film, na ktorý ste boli veľmi zvedaví od momentu ako ste sa o ňom dozvedeli sa ukáže ako veľké sklamanie? Neotravuje vás to? Mňa už to skutočne začína štvať. Najmä počas tohto februára, ktorý zatiaľ hodnotím ako obrovské sklamanie celkovo. Nie, že by som si nejaké dobré filmy nepozrel, no prevláda pocit, že viac filmov nedosiahlo moje očakávania. A "Mute" do tejto kategórie spadá tiež. Nemôžem povedať, že by tam neboli dobré elementy. V prvom rade poviem, že náš hlavný hrdina je dobrý. a herecký výkon Alexandra Skarsgårda bol podľa mňa veľmi dobrý. Človek by mu aj uveril, že je v realite nemý. Paul Rudd je okey, no myslím si, že čo jeho postavu pretláča najviac je asi ukážka toho, že by nedovolil nikomu ublížiť jeho dcére. Inak si myslím, že v ničom nevybočuje z trendu štandartných zloduchov. Vizuálne to má čo ponúknuť niečo. Dizajn tohto sveta je celkom dobrý, len mám pocit, že polícia tu asi dokopy má robotu všade, lebo počas celého filmu sa tu moc neobjavia a ani nič dokopy z toho sa udeje nebude nikto vyšetrovať, nebudú žiadne problémy ani nič podobné. Takže neviem ako vlastne fungujú. Flymeal je podľa mňa najlepšia vec v celom filme a skutočne funguje. A Paul Rudd občas dá dobrú hlášku, ktorá vie pobaviť. Poďme sa teraz ale pozrieť na mínusy filmu. V prvom rade som veril, že to bude aspoň trošku akčnejšie a bude to drsnejšie. Koniec koncov, mohol to byť film o chlapovi, ktorý sa rozhodne popasovať s podsvetím, aby našiel svoju priateľku. Ako napríklad Liam Neeson v "Taken" alebo Denzel Washington v "The Equalizer". Filmu by to veľmi pomohlo. Lebo potom pôsobí strašne pomaly, natiahnuto a scénky sa ťahajú. Plus musím povedať,že mi aj vadilo, keď sme neustále menili pozornosť. Venovali sme sa najprv Leovi, potom chvíľu Cactusovi a nestále sa to prestrihávalo. Chápem, že chceli dať zloduchovi viac charakteru, no reálne mu dali potom viac osobnosti než nášmu hrdinovi. Jediné čo sme o ňom vedeli bolo, že bol amish, miloval svoju priateľku a bol nemý. Viac toho nevieme. A svoju silnú stránku ukáže až v poslednej polhodine filmu a aj to len na chvíľku. Nejakú akciu to potrebovalo. O ostatných postavách dokopy nevieme skoro vôbec nič. Sú tam len do počtu. A chcel by som vedieť viac. Takže ako celok je film veľké sklamanie. Hodnotenie: C- ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film bol pôvodne zmýšľaný ako prvá čast chystanej trilógie so Samom Rockwellom v roli Cactusa (Paul Rudd). To sa však zmenilo kvôli vysokému rozpočtu, a tak sa najprv natočil Moon (2009), kde si Rockwell zahral hlavnú rolu. (Astonko)
  • Film bol opísaný režisérom Jonesom ako "duchovné pokračovanie" jeho filmu Moon z roku 2009. (WalterIK7)

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama