Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V neurčitej budúcnosti niekde v Nemecku sa nemý barman Leo (Alexander Skarsgård) snaží vypátrať, kde nečakane a záhadne zmizlo jeho dievča Naadirah (Seyneb Saleh), ktoré pred ním ukrývalo jedno tajomstvo. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones poprvé zklamal a netrefil se zcela do mého vkusu. Mute je zvláštní produkt u kterého lze těžce hádat o co tvůrcovi šlo, neboť snímek se evidentně snaží divákům něco sdělit, ale těžko říci co a tak zůstává pouze pátrání hlavní postavy, které se až podezřele snadno žene vpřed až do cíle. Mute zaujme hereckými výkony, kdy především Paul Rudd exceluje ve všech svých scénách a očím lebedí také povedený vizuál světa blízké budoucnosti. Se zbytkem filmu už je to poněkud složitější. Snímek nabízí několik potenciálně silných emocionálních momentů i příběhových zvratů, které jsou zabity a umírněny nešikovnou dramaturgií, kdy se tyto chvíle stanou jakoby nic a zničehonic a tak jim chybí potřebná údernost, což podtrhuje také divná a často nepasující hudba. Tyto chyby jsou zásadní, ovšem i přesto má Mute své kouzlo, kdy v mnoha scénách nabídne zajímavé zprostředkování fungování svého světa, či postavy vedou zajímavý a hloubavý dialog, což alespoň na chvílí vrátí děj na správnou kolej a ačkoliv na ní snímek nikdy nezůstane příliš dlouho, nedá se mu upřít dobrý záměr, který dokáže kvality vytáhnout alespoň do vod lepšího průměru. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní, těžko zaškatulkovatelná záležitost. Přitroublý multietnický romanťák - tak tahle rovina je fakt... přitroublá. Bizarní kyberpunková sci-fi - z tohohle úhlu pohledu slušná práce. I když já osobně si myslím, že zdejší vize blízkobudoucího Berlína je ještě nepravděpodobnější, než byla vize Los Angeles v Blade Runnerovi; za třicet let totiž v Berlíně nepofrčí dekadentní zábavní kluby a roznášení fastfoodu inteligentními drony, ale hidžáby, plnovousy a mlácení hlavou směrem k Mekce 5x denně. Místy docela drsná noirová krimi - taktéž spokojenost. Vizuálně pohledná podívaná - inu jak jinak, když Netflix. Zajímavé a většinou rozporuplné postavy, další plus, ovšem až na dobrosrdečného prosťáčka Lea a sentimentální flundru Nadiru, kteří bohužel film sráží do poněkud zatuchlých středoproudových vod. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že ačkoliv dává Netflix tvůrcům poměrně volnou ruku, nikdy z jejich filmů nevyleze něco, co bych si chtěl pamatovat dýl než dvacet čtyři hodin. Duncan Jones si střihnul další sci-fi (ze světa Moonu… poněkud zbytečně) a místo realizace velkých vizí a snahy vykřesat z filmu maximum vidíme jenom napodobeninu Blade Runnera bez nosnýho příběhu s absencí scén, jež by vám utkvěly v hlavě (průběh vyšetřování je bez náboje a napětí… a trvá přes osmdesát minut, než začne trochu bavit). Postavy k tomu všemu jsou hodně nesympatický a krom Skarsgårda se všichni chovaj jak naprostí kreténi. Zklamal mě i Clint Mansell se svým soundtrackem. Je sice fajn, že ze světa srší určitá zvrácenost, že krví ani kurvama se nešetří, ale pokud je právě tohle ten důvod, proč dobří filmaři chodí k Netflixu, měli by zvážit, zda není lepší točit pro Hollywood v PG13 velký příběhy, spíš než točit nudu pro R-kovej rating. (zatím jedinej Fukunaga dokázal natočit pro Netflix naprosto komplexní filmovej zážitek se vším všudy). Seriály má Netflix parádní, ale filmy jim zatím moc nejdou – snad to prolomí Scorsese! ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Pokud by se nejednalo o Duncana Jonese, byla by to velice fajn sci-fi jednohubka. Takhle bohužel po shlédnutí zbývá spíše pachuť promarněného potenciálu. Scénář je totiž poněkud chaotickou změtí se zbytečnými postavami. Vizuální stránka je ovšem na "netflixovské" poměry velmi sympatická. a dobré jsou i výkony ústředního dua Skarsgard-Rudd (kterému slizký parchant vysloveně sednul). Kdyby to byl film od někoho jiného, šel bych možná i na 4*, takhle je to jen průměr. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozmanitý žánrový mišmaš, který ale u mě fungoval naprosto. Je to hravé, je to docela vtipné, místy i dojemné, trikově navíc docela vymazlené. Zasazení do futuristického cyberpunkového města, ač to nemá s příběhem jako takovým, co dělat, mi přijde vlastně originální a svěží. Upřímně moc nechápu, proč se na to snesl až takový hejt. Je ale fakt, že to není film pro každého. Je to své. Ale nepřehledné a zmatené? Notak. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film bol opísaný režisérom Jonesom ako "duchovné pokračovanie" jeho filmu Moon z roku 2009. (WalterIK7)

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

Reklama

Reklama