Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Finálového střetnutí Stanley Cupu mezi Pittsburgh Penguins a chicagskými Black Hawks se účastní kromě tisíců diváků také viceprezident se starostou. Stadion je ale obsazen a podminován teroristy, kteří žádají obrovské výkupné. Ke smůle zločinců je tu ale požární technik Darren McCord. Všechno by jim možná vyšlo, kdyby jeden z nich neudělal tu chybu, že jako rukojmí odvlekl do viceprezidentovy lóže i Darrenovu malou dcerku Emily, kterou i se synem vzal na zápas. Darren jednoho z teroristů donutí, aby mu prozradil, kde jsou uloženy nálože. Pak likviduje jednoho teroristu za druhým, odstraňuje nálože rozmístěné po celém stadionu a ještě si stačí, aby unikl pronásledovatelům, odskočit do brány "tučňáků", aby brilantním zákrokem zvrátil nerozhodný stav zápasu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

otík 

všechny recenze uživatele

Budu-li hodnotit tento spíše thriller než akční film z pohledu dnešní Van Dammovy filmografie, jde o docela slušný a napínavý snímeček. Van Damme si zahrál bývalého hasiče, jemuž pod rukama umře dítě v hořícím domě, což ho natolik poznamená, že odejde a najde si místo ochranky v Pittsburgské hokejové aréně. Co ale čert nechtěl, zrovna když tam vezme své dvě milované děti, přijede na finále Stanley Cupu víceprezident a teroristi, kteří ho zajmou a požadují peníze, jinak všechny zabijí. Jean-Claudovi nezbývá nic jiného, než s velkou přesilou bojovat a tak zachránit kromě dětí i stadion. Van Damme zde vykročil na trochu jinou cestu než bylo před tím zvykem – zde není žádným super bojovníkem, ale obyčejným ochráncem rodiny. I když – nikde se nedozvíme, kde se naučil tak dobře bojovat a proč umí tak dobře jednat v natolik obtížné situaci. Ale žádné rotačky a úžasné kopy tady nepředvede, takže budiž. Musí se nechat, že i díky hudbě je film napínavý až do konce a děj příjemně rychle a svižně ubíhá. Shrnuto a podtrženo – jedná se o Van Dammovu Smrtonosnou past, která se na jeho poměry docela povedla. Hudba: John Debney ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V dětství nešlo tuhle Van Dammovu odpověď na Die Hard a Under Siege nemilovat. NHL, Van Damme a spousta hráčských jmen....rovnala se tenkrát ultimátní zábava. S léty jeden z těch prvních jeho filmů, který trpí na děsně debilní dialogy, viditelnou béčkovost a dvě naprosto příšerný děti na kulku do hlavy. Tu holku sem nesnášel k smrti už v první třídě když mě na film vzal do kina táta, nebo brácha, to už si nepamatuju, ale jednoznačně to byl můj první Van Damme v kině. Naprosto famózní zůstává hlavní vyšinutý zaporák, brutální akce a famózní bitka v kuchyni s ledáčkem. Film který sice kdysi znamenal několikaletý úpadek Jeanovi kariéry, ale i teď nostalgicky koukatelné béčko. Ovšem až hodně vzadu za skvosty jako Dvojitý zásah, Krvavý sport nebo Živý terč. BTW Hyamsova studená režie se mi nelíbila nikdy a třeba Timecop je u mě taky spíš hodně vzadu. 55%. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Van Dammeovky mám rád, ale tohle byla nehorázná nuda. Scénář plnej blbostí, režie bez jakéhokoli nápadu, děti na zabití a Van Damme si ani moc nezakopal. . . Z odpadu Náhlou smrt zachraňuje bitka s tučnáčicí - to jsem se fakt bavil :-) A taky ty záběry z opravdového zápasu - btw všimli jste si Jardy Jágra? Já jo :-) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Hokej mám rád, NHL má svůj zvuk a Van Damme byl kdysi docela solidní "mlátič", takže objektivnost jde mírně stranou. Čekat atraktivní obsazení v podobě minirolí všelijakých sportovních celebrit by bylo klamné. Hvězda Penguins Mario Lemieux se zrovna léčil z rakoviny a Jágr se nám kamsi ztratil. Téhle, ve filmografii spíše slabší, oddychovce Petera Hyamse také nesvědčí tupost a neralističnost. Čím víc šli tvůrci za vrátka National Hockey League do útrob stadionu, tím víc se dostávají do pastí směných klišé, které film posouvají ke komediální rovině. Ale nenudil jsem se. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Jeden z typických zástupců žánru. Kopíráková rodinná situace, kopírákoví antagonisté, zcela zapomenutelná kopíráková zápletka. Na druhou stranu záporák je fakt dost drsňák, což je asi jediná věc, u které nepřemýšlím, jak to, že se tenhle biják vynořil z let devadesátých a kde se těch deset let mohl zaseknout. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu zazněla spousta jmen tehdejších hokejistů. Na straně Pittsburgu to byli Jaromír Jágr, Martin Straka, Ron Francis, Luc Robitaille, Ulf Samuellson, Matt Cullen a Nicklas Sandstrom. Na straně Chicaga to byli Ed Belfour a Chris Chelios. (zdeny99)
  • Během filmu se několikrát brankáři Penguins změní barva betonů z bílých na černé a naopak. (Terva)
  • Luc Robitaille si ve filmu zahrál sám sebe. Hráč se zapsal do historie jako nejproduktivnější levé křídlo v historii NHL a v roce 2009 byl uveden do hokejové síně slávy v Torontu. (Luky-7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno