Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občané malého městečka Pleasant Valley nalákají několik mladých turistů do města na oslavu stého výročí osvobození města před bandou renegátů, kteří město pustošili. Připraví pro každého z nich speciální večerní program … při němž jsou postupně zabíjeni … pouze jeden pár odhalí krutou skutečnost a pokouší se dostat ze zlověstné pasti… jejich jediná naděje je útěk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky parodií na horory s prvky gore. 1)  Nepatřím k divákům, na něž film cílí, vlastně se divím, že se vůbec někomu může líbit. Horor sám není můj oblíbený žánr. Gore film pak považuji za úplnou ulítlost bez ohledu na to, že se o něm učí na vysoké škole. No a o většině parodií si myslím své. Je logické, že snímek, který v sobě sdružuje všechny tři uvedené charakteristiky, se mi asi do srdce nezapíše._____ 2)  A přesto jsem tu něco zajímavého (pro sebe) našel: spoustu hezkých a zajímavých kluků. Díky nim jsem vydržel až do konce a jim směřuji osamocenou hvězdičku, kterou ze svých bohatých zásob tomuto filmu uvolňuji._____ 3)  Trojici studentů, kteří přijíždějí do Pleasant Valley, tvoří 26letý Jay Gillespie (Anderson v kovbojském klobouku), 25letý Matthew Carey (Cory v brýlích), který o devět let později začal dělat i kostýmera a 22letý Dylan Edrington (Nelson s kytarou) - výborný atlet, model, tanečník hip-hopu, choreograf, hráč na bicí, který vystudoval historii na University of California v Los Angeles._____ Do Pleasant Valley dále příjíždějí 29letý Brian Gross (gay Ricky s dvěma děvčaty), který je otevřený zastánce práv homosexuálů a 38letý Mushond Lee (černoch Malcolm na motorce)._____ 4)  A nakonec alespoň dva z mnohých pěkných obyvatel Pleasant Valley: přitažlivý 20letý Ryan Fleming (vesničan Hucklebilly) a 26letý Guiseppe Andrews (vesničan Harper Alexander, co odvedl dívku do sena). Guiseppe se narodil jako Joey Murcia Jr., ale jméno si změnil, aby znělo více dospěle a na počest Guiseppe Verdiho. Hrál v 31 snímcích. Tvořil vlastní dokumenty typu cinéma vérité, a dále exploitační filmy, kde se účastnil jako režisér (53 filmů), scenárista, kameraman, skladatel, střihač i produkční. Dále vydal svépomocí 16 alb (zpěvák a autor songů). Od roku 2015 se ztratil z očí veřejnosti a další jeho osud je neznámý. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že film nebuďte dobrý, keď som zistil, že Eli Roth je uvedený ako spolu producent. Tento muž točí horory plné nesympatických postáv, homofóbie a do očí bijúceho sexizmu. Tento film patrí presne do jeho druhu filmu. Osem cudzincov, ktorí sú napadnutí a zabití, sú buď idioti, alebo príliš sexy hlupáci. Nechýba ani trocha homofóbie (homosexuál je zabitý naozaj ohavným spôsobom), bezdôvodná ženská nahota a očakávaná lesbická scéna. Nechýba ani vtip o beštiálnosti!  4/10 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi šukala se svou sestřenicí a já jsem úchyl?" Vesničanky jsou prostě žhavé. Jen škoda, že v horrorech to měšťáci poznají většinou vždy ve špatné situaci :-). Obrovskou výhodou tohohle kousku je, že se vůbec nesnaží hrát na něco více, naopak, spíše se snad ještě sám zbytečně shazuje. Oddechová, jednohubková (po druhém shlédnutí hvězdičku ubírám) komediálně úchylná krvavá zábava. Nic více, nic méně. Šukézní vesničanky s přítulnými ducpartiemi, zoofilní vidláci a hladoví. Neřešte scénář, neštudujte herectví, jen se koukejte. Budete spokojeni ať již upřednostňujete komedii nebo horror. K tomu navíc: Peter Stormare v docela "netypicky" zajímavé roli, výborná, ale opravdu výborná Lin Shaye a úžasná číňanka! ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Na 2001 Maniacs jsem narazil docela náhodou a jako na horor jsem se docela i těšil a navíc s prvky komedie a hororovou komedii už jsem dlouho neviděl a tak jsem si tuto hororovou komedii docela i vychutnal.Jsem také moc rád, že se nejedná o typický hixplotation a podobné, duplicitní vyvražďovačky, které se v poslední době natáčejí dost často.Já jsem byl především spokojený výkonem herců a také celým hororem.Jako horor totiž 2001 Maniacs působí senzačně a jako komedie trošku slaběji, ovšem líbilo se mi to dostatečně.Byl jsem hodně spokojený. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré! Strelené prostredie pravého južanského mestečka mi vyložene sadlo, takisto ako nápadité a drsné mordy. Najväčšou prednosťou je ale môj obľúbenec Robert Englund. On sa snáď ani do hororov nehodí, mal by skôr hrávať v áčkových thrilleroch, taká sila a charizma z neho sála. Možno trochu bizarné, možno trochu málo vážne, no pekelne dobré. A záver ma položil na lopatky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy dojde ke čtvrcení těla pomocí koňů, jsou od těla odděleny všechny končetiny a trup zůstane na místě. Trup těla by však měl zůstat přichycený k jedné z končetin. (Terva)
  • Na konci filmu se objeví časopis Famous Monsters. (-Bomba-)
  • Natáčení probíhalo ve Westville v Georgii. (Terva)

Reklama

Reklama