Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (341)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dávať vysoké hodnotenia snímkom, ktoré vo vás vyvolávajú sentimentálne emócie, je akousi tradíciou. Musia byť však vydarené. Priznám sa, trochu som z niektorých pasáží mierne vytočený pre ich komerčnosť a povrchnosť, ale spomenuté sekvencie sa hneď rýchlo strácajú v celku. Takže, tu máme x-té morálne posolstvo pre obyvateľov planéty Zem, ktoré si ale minimálne 95% populácie nevezme k srdcu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $132,422,809Tržby Celosvetovo $305,937,718Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,599,521Tržby za predaj DVD v USA $14,268,304║ Ak si odpustíme nejaké tie rušivé momenty ako obsadenie Owena Wilsona, ktorý tam až tak nesedí ide o dosť solídne natočené drámu. Je pochopiteľné že pri danom rozpočte sa vsadilo na bývalé hviezdy, u Owena to škrípe na druhej strane zas Julia Roberts tu sadne výborne. Príbeh chlapca, ktorý pre určité zdravotné problémy žije vo svojom svete vstupuje do náručia školy a samozrejme nevyhnutného opovrhovania a šikany. Dá sa povedať, že príbeh je dobre vyskladaný, netlačí sa zbytočne na pílu, má to dobré silné okamihy a príjemnú gradáciu. Ako taká rodinná citová oddychovka to je takmer dokonalé. /80%/ ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

LEATHERFACE: PREQUEL. Žánr? Naučná sladkobolná americká moralitka pro citově chudé. Film pro děti ve školním věku, protože přesně tím podržtaškovskym stylem je to natočený. Všechno je strašně moc doslovný, výchovný, přeslušnělý, nepřirozený a politicky korektní, že by mi z toho praskl čůrák. Každopádně mě pobavilo, že odlitek držky malýho Leatherface museli dělat na základě klapačky Owena Wilsona, protože ta podoba byla nevídaná. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Krásný procítěný film s neobyčeným příběhem a super klučinou. Příjemné obsazení, skvělá práce s úhly pohledu hned několika postav a hlavně to celé nepůsobí vůbec uměle. Ano, jsou zde tlaky na emoce, ale působí celkem přirozeně, nevynuceně. Celkově jde o hrozně milou podívanou, která nenuceně svádí se nad danou problematikou alespoň trochu zamyslet. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád pohodový rodinný film, z ktorého budete mať dosť dobrý pocit, tak je na správnom mieste. V tomto filme to naozaj funguje. Má svoje myšlienky a pointy, no zároveň vôbec zbytočne emotívne netlačí, pričom tento príbeh si to priam žiada. Niekomu môže vadiť, že všetky postavy sú tu také sladučké, nie je tu nejaký vyslovený záporák, na druhej strane je toto podporené skvele vybranými hercami. Od detí až po Wilsona s Robertsovou do seba všetci perfektne zapadajú. Je to taká optimalistická verzia dnešného sveta a nezaškodí jej občas uveriť. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama