Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (159)

Tanner 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se odhodlal podívat na něco z české seriálové tvorby, zlákán skutečností, že vzniklo taky něco jiného, než stopadesátá kriminálka. A bylo to dost utrpení. Bulvární lascivnost, buranské dialogy, absolutně nezajímavé povrchní postavy... Zajímavé triky a efektní dobová výprava na všechno nestačí. No nic. Tak já to zase za pár let a dalších dvě stě kriminálek zkusím. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To by mě zajímalo, kteří rodiče propůjčili své dítko na natáčení. Až je mi malého herce líto. Chudinka. Ale jinak je to za mě parádní podívaná. Měla jsem od Volhy jistá očekávání a hned prvním dílem byla překonána. Skvělá kombinace černobílých záběru s barevnými. Skoro jako by herci z Rodinky byli na place. Jsem zvědavá, s čím přijdou další díly. Klára Melíšková mě opět překvapila. Poprvé jsem se s herečkou setkala (respektivě poprvé jsem ji zaregistrovala) v seriálu Čtvrtá hvězda a zařadila ji do kolonky skvělá herečka, abych ji následně u seriálu Dabing Street zase ze seznamu vyjmula, a chytala se za hlavu s tím, že vůbec neumí hrát, a jak mě vůbec mohlo napadnout ji označit za skvělou herečku. Tak to vypadá, že do seznamu zase naskočí. Zřejmě to s ní mám stejné jako s Marthou Issovou. Někde mně sedí, někde ne. ()

Reklama

Rockerman

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit budu až na konci, ale zdá se, že režisér Pachl dobře vystihnul dobu začínající normalizace, která se stala druhou nejtemnější dobou za vlády komunistů a v mnohém byla ještě horší, než v padesátých letech (to je ta top doba). V padesátých letech se sice hojně zavíralo a popravovalo, ale tehdy se tak dělo z větší části proto, že spousta lidí uvěřila v ten komunistický nesmysl a ty soudní procesy brali jako nutnost očištění od nenáviděné buržoazie. V sedmdesátých letech už v komunistický ráj na zemi nevěřil nikdo a věznění, šikanování a fízlování lidí se dělo jen z kariéristického důvodu. První díl solidní, uvidíme jak se nám agent Volha projeví dále. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem něco inteligentnějšího, zatím to vypadá na těžký buranství woe. Ale dobře, uznávám že pár frků bylo dobrý a po odborné konzultaci s pamětníky to vypadá, že ta doba opravdu tak debilní byla. Hádek pravda přehrává, ale když je ve scénáři buran, tak nebude hrát Oněgina, že jo. Tak tedy o jednu zvedám. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standa Pekárek poprvé tak trochu rozdělil diváctvo. Někdo hůř rozdýchává stvrzování stereotypů, protože pánové tu jen chlastají a mluví jak dlaždiči, dámy zase na mrknutí roztahují nohy, kameramani pak prdí ostošest. Celé je to takové groteskní a dlouhé, holt tvůrci chtějí představit všechny postavy a ukázat určitou platnost i do současnosti. Protože také dneska je spousta jedinců, kteří udělají cokoliv, aby se někam vydrápali. Trošku uskákané, ale jistá tehdejší přetvářka a upocenost tam jsou. Pekárek se (zatím) ukazuje jako neškodný mluvka, který za celý život přečetl akorát Klapzubovu jedenáctku, který občas stojí za nějakou tou šmelinou a který dámám nabízí nachcanou klouzačku. Právě nastoupil coby šofér do Československé televize a věří, že jednou bude vozit i toho Goťáka. Ve Volze, samozřejmě. Kryštof Hádek výborný. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama