Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1971. Čerstvý absolvent vojenské základní služby Stanislav Pekárek nastupuje jako řidič ČST. Brzy se otrká a vyráží na první exteriérové natáčení, kde získává přehled o názorech a fungování umělecké „sebranky“, ale i principech socialistické ekonomiky. Následné šmelení benzínových talonů se mu stává osudným. Státní bezpečnost na něj má háček a Pekárek podepisuje spolupráci. Má to i své výhody, sen o automobilu Volha je na dosah. (Česká televize)

(více)

Recenze (159)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem něco inteligentnějšího, zatím to vypadá na těžký buranství woe. Ale dobře, uznávám že pár frků bylo dobrý a po odborné konzultaci s pamětníky to vypadá, že ta doba opravdu tak debilní byla. Hádek pravda přehrává, ale když je ve scénáři buran, tak nebude hrát Oněgina, že jo. Tak tedy o jednu zvedám. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až k nám dorazí Islámský stát, tak se těším, že budu opět předsedou interrupční komise, trochu mi to chybí už. Tento pohled na socialistickou společnost není tak pravdoláskařsky slizký jako Vyprávěj, není ale komu fandit. Klára "kuní ksicht" Melíšková hraje všechny svoje postavy se zvláštní naléhavostí, zarputilostí, asi má exekuce. ()

Reklama

Takaru 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého, tohle beru všema deseti. Přesně ten typ programu, který chci v neděli večer vidět. Jednoduché, přímé, přitom díky vážným odbočkám (záběry z potratu) a hlavnímu tématu (spolupráce s režimem) to nespadá do kategorie pouhé všelidové "mrdkozábavy" pro dementy, ba právě naopak.  Ani se nedivím negativním reakcím, které určitě přijdou, neb tato nadstandartně zdařilá zábava nastavuje nejedno nelichotivé "zrcadílko" všem podobným zmrdečkům, kterých je všude stále plno a kterým se bohužel daří vždy a všude. Kritika lidských a společenských nešvarů v apartním a velmi lákavém kabátku. A "kozatky" všech věkových kategorií jako bonus, mňam. ŘEMESLNĚ PAK BEZ CHYB. Tak co bude dál.  Volha, give me more!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standa Pekárek poprvé tak trochu rozdělil diváctvo. Někdo hůř rozdýchává stvrzování stereotypů, protože pánové tu jen chlastají a mluví jak dlaždiči, dámy zase na mrknutí roztahují nohy, kameramani pak prdí ostošest. Celé je to takové groteskní a dlouhé, holt tvůrci chtějí představit všechny postavy a ukázat určitou platnost i do současnosti. Protože také dneska je spousta jedinců, kteří udělají cokoliv, aby se někam vydrápali. Trošku uskákané, ale jistá tehdejší přetvářka a upocenost tam jsou. Pekárek se (zatím) ukazuje jako neškodný mluvka, který za celý život přečetl akorát Klapzubovu jedenáctku, který občas stojí za nějakou tou šmelinou a který dámám nabízí nachcanou klouzačku. Právě nastoupil coby šofér do Československé televize a věří, že jednou bude vozit i toho Goťáka. Ve Volze, samozřejmě. Kryštof Hádek výborný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nádherný začátek seriálu – když se nemluví zcela zbytečně sprostě, tak se dělají děti nebo se bleje. A jako třešnička se také podíváme, jak se v té době dělal potrat. Pak už je to jen o tom, kdo komu dal či nedal a jak se v té době točily jakési reportáže. Je mi jedno, jak se v té době žilo. Nepotřebuju se na tak dlouhý hnus dívat v hlavním vysílacím čase a sledovat pokřivené nebo totálně hloupé hrdiny. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečných titulcích je jako Stavný z OPBH uveden Jiří Bálek, správně má být Jiří Bábek. (JSy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno