Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (255)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka s dvoma dcérami zdedia dom po svojej tete. Nanešťastie sa hneď po príjazde stanú obeťami brutálneho útoku a široko-ďaleko nie je nikto, kto by bezbranným ženám mohol pomôcť. Čaká ich najhoršia noc ich života. - Jednoznačne horor, ktorý nestačí vidieť len raz. Podla očakávania velmi sofistikovaný zážitok, ktorý sa ťažko popisuje slovami, ale ukazuje, že pán Pascal Laugier je na hororovej scéne výnimočným zjavom a ja som za jeho diela velmi vďačný. Ghostland dokáže nespočetnekrát prekvapiť, a vždy, keď som začal mať pocit, že som režisérove úmysly prekukol, priniesol ďalšiu otočku úplne opačným smerom. Nie je to síce až taký hlboký zážitok ako Martyrs, ale takýchto dôležitých kúskov v tomto žánri človek vela nenájde. Po druhom zhliadnutí pôjde hodnotenie pravdepodobne vyššie, pretože mám pocit, že mi napriek nevídanému zážitku vela vecí uniklo. + herec z Devil's Gate a Cult of Chucky + herečka z Residue ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Očekával jsem další z mnoha tuctových hororových snímků a byl jsem velice příjemně překvapen. Velice si cením toho, že tvůrci neobtěžovali diváky s nudným a dlouhým úvodem. Velice rychle se šlo na věc. Zápletka je poměrně originální a především opravdu hodně zajímavá a zábavná. Strachy se u filmu asi nikdo nepomočí, ale snímek ve mně vyvolával velmi nepříjemné pocity. Příběh Barbín, které se dočkaly svého Kena, kterého si však zřejmě představovaly trošku jinak než jako mongoloidního zlobra neměřitelného IQ. Děj je opravdu famózně vystavěn a moc hezky si hraje s diváky, které nějakou chvíli nechá se utápět v dumání nad tím, co je sen a co realita. [84 %] ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey... toto je niečo čo ste asi nevedeli. Kedysi som rád písal hororové poviedky. Miloval som a milujem písanie, tvorbu príbehov a snažím sa vždy čo najlepšie zachytiť psychológiu postáv. A nakoľko mojim najobľúbenejším autorom bol vždy Stephen King, najviac som inklinoval práve hororovej tvorbe. A hoci si nemyslím, že by tie poviedky boli nejaké super, bol som vždy rád, ak niekto dokázal ich príbehy a myšlienky oceniť. Preto som sa už v úvode dokázal veľmi dobre identifikovať s Beth. Našou hlavnou hrdinkou. Lebo sama je autorka strašidelných príbehov. A bol som zvedavý čo sa bude diať. A film veľmi dobre vie zamotať hlavu. V úvode nevieme čo sa vlastne deje a najmä to úplne nedáva zmysel. Mal som kopec otázok. Najmä - kedy sa to všetko stihlo stať? V úvode boli naše dievčatá napadnuté šialenými nevítanými hosťami a o scénku na to sa zobudí Beth z nočnej mory a vyzerá to tak, že už napísala 5 kníh. S tým, že šiesta práve vychádzala. Nedávalo mi to moc zmysel. Ale keď budete film sledovať ďalej, tak to pochopíte. Aby som to ujasnil hneď teraz. "Ghostland" bol podľa mňa desivý. Nie strašidelný. Desivý! Je to vynikajúco spracované, vizuálne je ten dom skutočne strašidelný a v častiach, keď sa Beth vráti do domu, kde sa udialo to nešťastie, tak Verino správanie je skutočne desivé. A nerozumel som tomu čo sa deje. Však ich útočníci boli v úvode zabití matkou? Atakujú snáď Veru teraz mentálne a strašia ju rokmi neskôr od toho čo sa to všetko udialo? Nebudem prezrádzať pre tých čo film nevideli a chceli by si ho pozrieť, no skutočnosť je v tomto prípade skutočne desivá. Rovnako ako aj naši dvaja útočníci. O ktorých dokopy nevieme vôbec nič. No ich prítomnosť je citeľná a rozhodne sa nemienia tak ľahko vzdať. Plus mám pocit, že niektoré scénky veľmi dobre vygradovali atmosféru a fungovali skvele. Najmä scénka, kde sa k policajnému autu blíži kamión. Som si istý, že budete premýšľať nad tým istým, nad čím som premýšľal aj ja. A je to fungujúce. Neviem čo by som podal ako mínus k tomuto filmu. Podľa mňa je výborne napísaný, má skvelú atmosféru, jeho momentky sú skutočne desivé a pôsobí to ako dom, z ktorého chceme všetci utiecť, no je zamknuté. Nemyslím si, že film je nadhodnotený. Skôr si dovoľujem tvrdiť opak. Dlho chcem vidieť poriadny horor. Niečo čo by ma skutočne dostalo do stavu, že budem vydesený a budem bez dychu. A konečne mám pocit, že taký film je tu. A po tom, čo som si odsedel filmy typu "Truth Or Dare" a "Strangers: Prey At Night" som spokojný, že môžem oceniť tento film. A zasluhuje si to. Hodnotenie: A+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Laugierova tvorba není úplně mým šálkem kávy, ale tohle se mu povedlo. Začalo to brutálním útokem dvou magorů na rodinu ve složení matka a dvě dcery a pokračovalo sice schématickou, ale velice slušně natočenou duchařinou, která měla všechno správně. Jenže v polovině filmu přišel zvrat, který spustil fantastický psycho masakr, kerý jsem si užíval s hubou dokořán. Crystal Reed zatím ve své nejlepší roli, zahanbit se nenechalo ani její mladší já a to samé platí i pro ostatní zúčastněná. Pro mě žánrová událost roku. Zatím. 100% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, chvíľu mi to prišlo ako zbytočne zmätočné, ale na konci to do seba krásne zapadlo. I tak si však myslím, že to v tomto smere bolo trochu ťarbavé. Tiež by som privítal viac napínavých a krvavejších scénok. Na druhú stranu ale záporáci boli fantastickí. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)
  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)

Reklama

Reklama