Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Kass 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená duchařská komedie se stále příjemně bezprostředním M. J. Foxem. U filmu, který má poměrně jednoduchý námět, nemůžu od Petera Jacksona očekávat (zvláště pokud se měl film objevit v normální hollywoodské distribuci) nějaké mistrovy slavné "úchylácké" orgie, ale i tak ho Peter dokázal vybavit pár správně ujetými postavami a scénami. A jelikož měly "Přízraky" po celou dobu poměrně slušný tah na branku a také si dovedu představit jak by asi dopadly pod taktovkou méně zručného režiséra, dávám za 4*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Peter Jackson .. Producentský film, na který asi Robert Zemeckis neměl čas, s nevýrazným obsahem, který si bere až příliš mnoho z podobně laděných filmů (navíc je zde M.J. Fox zase bourající autem plot, nácek v řadách FBI, apod.). Osobitosti tvůrce moc nepobral a zábavností nijak nevyčnívá. Možná taky dobře, svůj talent a um Jackson využil plně až u dalšího (životního) projektu, kde dostal větší důvěru a volnější ruce. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vždy si rád pozriem túto komédiu a dnes som práve na takýto štýl filmu mal chuť. Hovorím komédia preto, že horor sa tu ťažko hľadá a okrem dobre spracovaného smrtáka som nevidel, že by to malo niečo z hororu. Ale ako komédia to má vysokú úroveň a podobnosť s Ghostbusters či duchom nie je určite náhodná. Okrem svižného deja s vtipných scén , film má i vynikajúco hrajúcich hercov a to na všetkých postoch. Kladný hrdina je istý, ale tých záporných je tu oveľa viac a sú ukážkový. Čí je to po smrti bažiaci Jake Busey alebo milenka pripomínajúca Carrie a to Dee Wallace či úlisný policajt pripomínajúci Beana Jeffrey Combs. Je tu ukážková zostava , čulý ruch a celkom veselý hlaškujúci duchovia. Mam slabosť na tento film a vždy sa rád  vraciam do jeho spoločnosti. Je to za silné 4*. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina z mysli Jacksona a jeho ženy Fran Walsh (i když napsaná částečně podle skutečných událostí), která se točí okolo Michaela J. Foxe jako paranormálního vyšetřovatele na volné noze, který vidí duchy a dokonce má několik oddaných společníků, kteří mu pomáhají strašit obyvatele městečka Fairwater, aby mohl následně přijet a shrábnout tučnou sumu za „odstranění“ duchů. Když se ale začnou množit případy srdečních selhání bez zjevné příčiny a spojení, Fox zjistí, že za tím stojí podivný duch připomínající smrtku. Jacksonovi se povedlo natočit další kompetentní film, kterému však chybí něco navíc, aby byl zapamatovatelnější. Určitě potěší seržant z Full Metal Jacket, který si tady v podstatě zopakuje svou roli drsného velitele, tentokrát jako duch a podivný agent FBI, který má neskutečný odpor k ženám. Na svou dobu Přízraky navíc dokázaly velmi věrohodnou formou ztvárnit samotné duchy. Rozpočet: 26 milionů USD. Box office: 29 milionů USD. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Duchařina podle Petera Jacksona? Svižná strašidelná zábava, která rozhodně na sobě nenosí žádný tradiční prvky, všechno je výborně zpracovaný, triky perfektní a líbivý, herci skvělý, hlavně Jeffrey "reanimátor" Combs jako v minulosti sexuální otrok a nyní Agent je božskej, duchové sakra zábavný a příběh zajímavej, krom toho Jacksonova maličká fuckující rolička s tunou piercingu na tlamě je skvostná a na začátku parodující scéna na Doktora hollywooda je geniální, ostatně takových parodujících odkazů tu jsou hromady. Nebýt to tak zbytečně dlouhý, tak jdu naplno [Director's cut] ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Aby vyhověla požadavkům na digitální vizuální efekty pro účely tohoto filmu, musela Weta Digital (kterou spoluzaložil Peter Jackson) rozšířit své kapacity z jednoho na pětatřicet počítačů. Investici zúročila později při práci na trilogii Pán prstenů. (HellFire)
  • Režisér Peter Jackson a výkonný producent Robert Zemeckis usilovali o uvedení filmu do kin na Halloween, ale nepovedlo se jim přesvědčit studio, které zvolilo letní slot. Toto rozhodnutí se ukázalo jako nešťastné, protože film si na sebe v kinech nevydělal. (HellFire)

Reklama

Reklama