Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Netuším, na čem pan Jackson tenkrát frčel, ale evidentně to stálo za to. Natočil skvělou duchařinu, která v žánru hororových (ujetých) komedií u mě bezproblémově obstála. To, čím se tento kousek může směle pyšnit, je především parádní herecké složení. Táhne to očekávaně Michael J. Fox s Jakem Buseym, ovšem za dokonalé podpory všech ostatních, velice mě potěšila Julianna McCarthy a Dee Wallace (matka s dcerou), stejně tak půvabná Trini Alvarado a luxusní slizoň Jeffrey Combs. Výtvarnou stránku považuji za nadmíru zdařilou, duchové jsou úžasní a Stín smrti strašidelný, jak má být. To vše plus svižné tempo, nápaditost, morbidní vtípky a dokonalý hudební podmaz posunují Přízraky do solidního nadprůměru. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson zvládá zřejmě všechny žánry... a jak je vidět, umí je i míchat. Tohle je jak místy hororové, tak zábavné. Film se dá přirovnat ke Krotitelům duchů, podle mě je i předčí. Co se týče vtipných scén... no, smíchy jsem se neválel, ale nic mi vyloženě nevadilo. Děj pádí kupředu, je tu několik překvapivých zvratů. Jsou tu sympatičtí hrdinové (Fox) a antihrdinové (Combs). Velmi se povedla vizuální stránka - film vypadá vážně dobře. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jacksonovi nepovedene patalie pokracuji. Po katastrofalnich Heavenly Creatures nataci prumernou a neskutecne chaotickou ducharinu The Frighteners. Jak tomuhle chlapkovi mohl nekdo sverit zfilmovani LOTRa vazne nechapu, na druhou stranu je zrejme dobre, ze se tak stalo. Tohle je ale vazne pocin, ktery je rezisersky absolutne neukocirovan a obzvlast druha pulka neni nic, nez nezazivny, nekontrolovany bordel. Na prumeru se to ale udrzi, je zde nekolik zajimavych napadu, hlavni evil demon byl super a obzvlast potesilo cameo zahrobni verze serzanta Gunnery Hartmana! "My body is a roadmap of pain.".5/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Jacksonovych Bad Taste a Braindead sa pan reziser Peter Jackson rozhodol este raz skombinovat komediu s hororom a tento film dostal nazov Frighteners. Film je bez originality a vykrada hodne dalsich filmov. Takze vysledny dojem je mackopes : nevedel som, ci sa mam bat, alebo sa mam smiat. A to je pre horor smrtelna kombinacia. 40 % ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Svůj první film s větším rozpočtem Jackson po technické stránce zvládl, výtvarná stránka filmu je super a obzvlášť finále ve staré nemocnici je kouzelné. Průser je v tom, že si sebou přinesl svojí pubertu z béčkových krveprolití. Natočit komedii s infantilními vtípky a strašnými dialogy s vraždami, masakrem v nemocnici a párečkem nadšenců pro sériové vrahy? Právě rozpolcenost scénáře a přesvědčení režiséra, že mix všeho možného musí zákonitě všechny bavit, je zjevný důvod komerčního neúspěchu. Nezáživného Michaela J. Foxe snadno zastíní atypicky obsazená Dee Wallace Stone a hlavně tradičně úžasný Jeffrey Combs, který si pro sebe krade každou scénou, bohužel to na status klasického snímku nestačí. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Michael J. Fox tuto roli hrál už v době, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. Až v roce 1998 byla ovšem jeho nemoc zveřejněna. (Ajinka126)
  • Režisér Peter Jackson si ve filmu střihne cameo jako chlapík, do kterého narazí M.J. Fox před místními novinami. (daEmoNickY)

Reklama

Reklama