Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný fragment scenáristického manželského dua Peter/Fran potěšil, i s takovým odstupem času. Sice je film poměrně překombinovaný, roztěkaný a čerpající z jiných snímků, ale to na druhé straně vynahrazuje dobré obsazení (M.J.Foxe vs slizoun Busey) s dobrou technickou a vizuální stránkou. 7/10. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Promo reel Jacksonovy nově vzniklé továrny CGI Weta Digital. Tomu je bohužel podřízeno téměř vše a celý film svojí nekoherentností připomíná dobráckého opilce, kterého někdo nechal příliš dlouho mluvit. Nepomáhá ani očividně znuděný Michael J. Fox. Jacksonova režijní hyperaktivita je jinak ale pořád impresivní (ta kamera prostě nebude stát na místě! nebude a nebude!) a Combsova kreatura s tragikomickou mansonovsokou backstory vepsanou po těle je jedna z těch nezapomenutelných. Každopádně z dnešního pohledu jsou Freighteners zejména další upomínkou na schopnost digitálních triků rapidně zpuchřet. Zatímco u Braindead si kolikrát stále říkáte "Tyvole jak tohle udělali?", tak tady se mnohdy akorát shovívavě usmíváte nad tím, jaká tehdy ta počítačová grafika měla limity. Na druhou stranu, nebýt tohoto filmu, nevypadal by LOTR tak jako vypadal, takže nějaké uznání je pořád na místě. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson ve svém pokusu o komediální horor lehce postrádá tah na branku. Michael J. Fox se snaží jak může, ale nestačí na, co se týče tempa, nezvládnutou komedii s mnoha duchy, kteří působí velmi svěže a příjemně vtipně. Malé režisérovo cameo také potěší, ale je jen malou třešničkou na dortu, který obsahuje jednu z nejzajímavějších duchařin 90tých let. Přízraky jsou posledním filmem před trilogií Pán prstenů, což ve mě trochu vyvolává otázku, podle čeho byli jeho kvality označeny za dostačující k tak obrovskému třídílnému projektu, který patří mezi veledíla filmové fantasy. Moje 4* jsou lehce nadhodnocením tohoto příjemného, ale málo vtipného snímku, protože mám velmi rád hlavního hrdinu a celý příběh se pohybuje v prazvláštním světě duchů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak další srandovní duchařina je na světě. Je to spíš komedie než horor, ale sem určitě patří. Jackson mě docela mile překvapil, že netočí jen bitky elfů se skřetama a vše se netočí kolem prstenu a Froda. Duchové kteří se zde objevili měli bezesporu lepší hlášky než Gimly. Já času s tímhle snímkem určitě nelituju, protože efekty jsou na vysoké úrovni, děj má hlavu a patu a hlavně se pořád něco děje a máte tak příležitost se pořád smát a nenudit se. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží hororová hříčka s duchy a případ seriového vraha, který taktéž nevypadá na to, že by mu v žílách kolovala krev. Komedie, která se tváří vážně a strašidelně. Horor, který dokáže pobavit. Perfektní triky, hudba a vystupňované napětí...Tato směska žánrů mi prostě náramně sedla a M.J. Fox opět neměl chybu. 80% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Danny Elfman byl natolik unesen předchozím Jacksonovým filmem Božská stvoření (1994), že poprosil, zda by nemohl k tomuto skládat hudbu, aniž by věděl, o čem vlastně film je. (Rocky62)
  • Peter Jackson si podle svých slov vymyslel celou zápletku při cestě na nákup. Hned poté ji doma sepsal a pouze dvoustránkovou verzi předvedl producentům, kterým se to líbilo. (Ajinka126)
  • Film měl mít původně rating PG-13 (vhodné pro děti do 12 let v doprovodu rodičů), ale Americká filmová asociace (MPAA) byla nemilosrdná a přes veškerou snahu Petera Jacksona o sestříhání násilnějších scén udělila filmu rating R (vhodné pro mládež do 17 let pouze v doprovodu dospělé osoby). Jackson byl tímto rozhodnutím tak nahněvaný, že jednu ze smrtí natočil mnohem barvitěji, než původně zamýšlel. (HellFire)

Reklama

Reklama