Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $5,229,000▐ Tak toto vyprodukovali Nemci. No fúha, sila. Klobúk dolu. Som myslel že majú špičkových režisérov ako Tom Tykwer, Wolfgang Petersen či Werner Herzog a tam to končí ale občas sa tu niekto nájde kto prekvapí. A ponúkne niečo šikovné, premyslené, konzistentné. Aj keď ide o režiséra ktorý doteraz točil teen trapošiny tipu American Pie(Nohavice v pozore, Pornorama). Nuž tento krát pookrial a prekvapil. Nechýba tomu nápaditosť a celistvosť, príbeh ktorý strhne a pobaví. Veľmi vyvážené medzi komédiou a drámou. Herecky šikovne zahrané, bez toho aby sa nejak muselo neprimerane tlačiť na pílu. /90%/ ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Az som sama prekvapena, ako velmi sa mi to pacilo. Hlavnemu hrdinovi som velmi fandila, mal ale odvahu a odhodlanie, wow klobuk dolu...Ani nemozem dat menej ako 5*. Trailer vsak vela prezradza...Skutocny pribeh dokonca, no teda. Vrelo odporucam. Mix komedie a dramy, optimisticke ponimanie sveta napriek vaznym prekazkam, trosku romantiky, dolezitost priatelstva, atd. Film ma divakovi co ponuknut. Ani chvilku som sa nenudila. A nazov filmu v originali je uplne super. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ON ZA TO NEMŮŽE, JE SLEPEJ JAK PATRONA…“ /// Taková „limonáda“ o klukovi, kterej přišel o zrak, ale odmítá přijít o sny… Sali není žádnej debil (jako negramota), takže to má optimistickej podtext díky lehkýmu vtipu a solidní tempo, páč příběh nezatěžuje podrobnejma píčovina, ale přímočaře cílí k cíli. Konec je kurevsky přeslazenej, ale to se dalo (jelikož nikdo nechcípnul) celkem čekat. Ten kluk (jako Saliya Kahawatte) si zaslouží za svoje úsilí 5*. Film ne, ale když budete chtít, mile pohladí na duši, protože dobrejch (a slušnejch) lidí není nikdy dost. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Mein Blind Date mit dem Leben“, kterou v roce 2009 napsal Saliya Kahawatte, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Nemíním na prvním rande řešit slepotu. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příjemně utíkající film o chlapíkovi, který si jde za svým cílem a musí překonávat překážky. Sympatičtí hrdinové, mile vtipné a s klasickým happy endem. Chybí tomu výraznější momenty, které by hýbaly emocemi a spíše se jedná o snímek, který ničím nepřekvapí a neurazí. Rozhodně to chtělo lépe pracovat s jednotlivými scénami a hrdinou, ale na pohodový večer s přítelkyní to určitě stačí.......6/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Krásňučký príbeh takmer Inda, inak rodeného Nemca samozrejme, ktorý je skoro slepý a stážuje v 5 hviezdičkovom hotely v Mníchove. No uznajte, neni to zlaté? Ako tí Nemci dávajú možnosť aj hedikepovaným pracovať? Škoda len že skoro Ind ich tak trochu ojebe a ž keď zruší honosnú svadbu, všimne si jeho neodstatok celé vedenie a pošlú ho do piče. Ale ni, nebojte, všetko končí krásnym happyendom a ešte aj tá pekná modrooká blondska ho nakoniec vezme do rodiny. Aspoň že to neni ultra edepkárené nezmyselné zvážtanie o tom, ako je život nespravodlivý, ale slušne to odsejpa a je tam aj pár vtipných scénok. 3 z 5 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama