Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paródia na frankensteinovské príbehy. Príbeh chlapca - siroty, ktorý sa na potulkách svetom ocitá na hrade baróna Frankensteina, uprostred sveta záhadných, ale občas i trochu smiešnych strašidelných bytostí. Hoci je každá z nich celkom iná, jedno majú všetci predsa spoločné - cítia sa osamelo a zúfalo túžia po troche lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film Pehavý Max je vlastně sestříhaný seriál Teta do stopáže filmu. Vzhledem k tomu že seriál má sedm zhruba hodinových filmů, tak musel být značně krácet a je to na něm znát. Když jsem na něj nedávno koukal byl jsem celkem zmatený. Pro toho kdo nezná serial je tam příliš nelogičností a má velké problémy si zamylovat všechny ty skvělé svérázné postavičky. A to je škoda. Doporučuji sehnat celý seriál. Jinak je to světlá vyjímka v tvorbě režisera Jakubiska. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka... Jakubiskův majstrštik, dokonalé v každém záběru, vtipné, poučné, zábavné, perfektně obsazené, s výbornou hudbou a nezapomenutelnou atmosférou. Preciznost tvůrce a herecké nasazení všech zúčastněných se dnes už moc nevidí. "Čo by bol náš svet bez strašidiel?" Doporučuji podávat ve slovenském jazyce, jak verzi seriálovou, tak verzi kratší-filmovou. Bolek Polívka byl, na vcelku minimálním prostoru, senzační. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Film udělaný střihem sedmidílného seriálu Teta (1987). Na scéně opět mladý Bolek Polívka v roli šíleného Frankensteina, Gerhard Karzel jako jeho výtvor, dál Flavio Bucci jako chlupatý vlkodlak, Viveca Lindfors jako hraaběnka věčně s doutníkem a sklenkou cherry, Ferdy Mayne jako gróf Drákula (škoda že nikdy nehrál v žádné bondovce padoucha), Jacques Herlin jako sluha, Martin Hrebeň jako malý zrzavý pihatý Max a hlavně ohromně sexy žena Barbara De Rossi. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jak jsem pochopil, tak film je zkrácenou verzí seriálu, který jsem já zatím neviděl, a je to možná chyba, protože na filmu je vidět, že se rapidně stříhalo a spousta věcí působí značně zkratkovitě a postavy nedostávají moc prostoru. Ale je to škoda, protože je tu opět vidět ten správný záchvěv atmosféry, kterou od Jakubiska a Slovenské tvorby dané doby očekáváte, ale v téhle krátké podobě to nedokáže vyniknout. Uvidíme, jestli seriál bude lepší. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Evergreen porevolučního dopoledního víkendového programu ČST, na který dnes už v programu komerčních televizí nenarazíte, protože by "musely" zaplatit za dabing, bez něhož to podle nich nejde. I na této pohádce je vidět Jakubiskův smysl pro velkofilm, pochvalme skvělou kameru i střih (však taky bylo z čeho stříhat). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Albertovi (Gerhard Karzel) pripevňovali plastový zips na čele lepidlom, z čoho mal početné vyrážky, ktoré sa museli zakryť mejkapom, a preto trávil v maskérni aj dve hodiny. (Raccoon.city)
  • Pri natáčaní scény, kde Albert (Gerhard Karzel) dostane prvý skutočný bozk od Kláry (Barbara De Rossi) a následne spadne do jazera, sa herec skoro utopil. Pod šatami mal vypchávky, ktoré nasiakli vodou a ťahali ho pod hladinu. (Raccoon.city)
  • Natáčanie prebiehalo v Hallstadte, Salzburgu, Dachsteine a Boskoviciach. (dyfur)

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Reklama

Reklama