Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (395)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Prsa (resp. výstřih) Jessicy Chastain jsou ve filmových kuloárech 21. století novým fenoménem, který rozhodně není radno podceňovat! Měl jsem velikej problém, dívat se herečce do obličeje a nestíhal kvůli tomu dokonce ani číst titulky, takže vím o čem píšu. Což je zároveň odpověď na otázku, proč měla výše zmíněná ve všech vážných, dramatických scénách ve filmu svetr. Sorkin nemohl líp ukázat, že umí pracovat nejen se slovy, ale i s divákovýma očima. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvělý Sorkinův kousek s Jessicou Chastain v hlavní roli. Tak jako se nezajímám o poker, tak tohle mě vážně bavilo. Je celkem šílené sledovat, jak tyto nelegální hry probíhaly, kdo se jich účastnil a jaké částky byli hráči ochotní prohrát. Bylo tedy jen otázkou času, než to praskne a někdo si to odskáče. Sledujeme tady dvě roviny, jedna nám postupně vypráví Mollyin příběh a druhá ukazuje její právní tahanice po zatčení. Přesto, že neměla moc na výběr zariskovala, a to se jí vyplatilo, protože si zachovala své jméno a čest. Určitě to člověka odradí se něčeho podobného účastnit. A Jessica je tu úžasná jako vždy a neskutečně jí to sekne. :) "Cítíte se vinná?" ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbílo. A to tak, že moc. Asi v tom hraje roli, že poker docela hraju, takže chápu, jaký to je, když člověk omylem složí full house, nebo když naopak přiteče full house na riveru chlápkovi, co původně blafoval na dvojici sedmiček. Anyway, strašně se mi líbilo, jak je pohled na Molly nejednoznačný a její reálná (ve filmu reálná, ne reálně reálná) role se ukazuje až postupně během filmu. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborná Sorkinova prvotina s už neodmyslitelně brilantně ukecaným scénářem. Chastain celý film táhne s lehkostí jí vlastní. Nevím, jestli Sorkin zatím našel svůj vlastní režijní styl, ale film baví, napíná, dojímá celé dvě hodiny na 100%, což je vizitka, s kterou se může pochlubit ne každý ostřílený tvůrce. Strukturou mi to docela připomínalo The Big Short, akorát tady Wall Street nahradí pokerová logistika. Bohužel, jelikož jsem v tomhle úplný analfabet, mohli by klidně mluvit latinsky a rozuměla bych tomu asi stejně. Každopádně je to vynikající filmový požitek, jehož poselství si sebou ponesu ještě dlouho a právě proto si to těch pět hvězd zaslouží. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dynamické, zábavné a s myšlienkou. Asi tri silné a dobre zahrané scény a celkovo ďalšie herecké a scénaristické potešenie. Elba a Kostner dominujú. Chastainku moc nemusím, ale tu mi neprekážala. Sorkin má možno silnejšie filmy a aj lepšie napísané, ale bavilo ma to. Forma, hudba, výstavba. Je to tradičné klišé o vykúpení a zlých rozhodnutiach, ale má to v sebe akýsi kúsok naivity, ktorá je mi značne sympatická. Taký ten Real Story kde kupodivu všetko vyjde ako má, lebo skrátka hlavná postava je taká aká je. Určite nie dokonalé, ale je to poctivá žánrovka bez prešľapov. Jediné na čom záleží je, či ste na ňu správne naladený. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Postava Charlieho Jaffeyho (Idris Elba) je fiktívna. Charakter postavy je zložený z viacerých právnikov, ktorých si Molly (Jessica Chastain) na svoju obhajobu najala. (De Large)
  • Pro dosažení maximální věrohodnosti hráli pokerové hráče skuteční profesionálové. (Mirokukii)
  • Pokerový klub Cobra Lounge je fiktívny. V skutočnosti sa klub, kde Molly (Jessica Chastain) začínala volal The Viper Room on Sunset Strip a sídlil v západnom Hollywoode. Od roku 1993 do 2004 bol spolumajiteľom klubu Johnny Depp. Klub je známy aj tým, že sa v ňom ráno 31.10.1993 drogovo predávkoval herec River Phoenix. (De Large)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama