Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Rominator 

všechny recenze uživatele

V nemocnici je hospitalizována mladá žena Prairie Johnson (Brit Marling), která byla sedm let pohřešovaná. Pozornost vzbudí také to, že se jí vrátil zrak ztracený v dětství... Pro diváky zajímavou postavu hraje Jason Isaacs jako Dr. Hunter Aloysius "Hap" Percy. Od finální epizody jsem čekal asi úplně něco jinýho. S případnou další sérií v tuhle chvíli nepočítám. Zhlédnuto 8 epizod z 1. sezóny. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem viděl, další dva proklikal ve snaze zjistit, jestli se něco bude dít... a pak skočil k poslednímu, proklikal, uviděl tajtrdlíky v jídelně a vzdal to. Ano, čekal jsem něco jiného a tohle mě naprosto minulo. Těžká škoda, Netflix má u mě první vroubek :) Včera večer bych napsal peprnější komentář, ale vyspal jsem se na to a teď po ránu vím, že mi tahle srágora za invektivy nestojí. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

První řada byla zvláštní, inspirativní, terapeutická, ale asi moc divná a vyústění mě přesvědčilo, že to celé nemělo smysl. Podlehl jsem, jako někteří hlavní hrdinové. Na druhou řadu jsem se tak ani nechtěl dívat. Až po několika letech čas uzrál. Zdála se mi „lepší“, ale hlavně té první dala smysl. Můžeme se jen dohadovat, jak by příběh, který měl mít pět řad, dál pokračoval. Ale také v nejlepším přestat a i cliffhanger tomu dává důstojný konec. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You have to pretend to trust me until you actually do.". Seriál, kterýmu když dáte šanci a naladíte se na stejnou frekvenci, dostanete psychologickou nálož protkanou vším - od základních životních pravd až po největší mystéria vesmíru. Odvážný, skvěle natočený a ve finále zdrcující (v záplavě současný seriálový tvorby působí OA hodně jinak). Pokud vás ale nechytne hned první epizoda, ať už pro pomalý tempo, nebo na seriálový poměry těžkou stravitelností (nebo prostě z ignorace), budete seriál nenávidět. Společně se Stranger Things největší seriálový překvapení roku! ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? koukalo se na to ze začátku moc pěkně, těšil jsem se na pointu, která nepřišla, nebo mi prostě vůbec nedošla. Prostě a jednoduše jsem vůbec nepochopil o co šlo. Myslel jsem, že konec mi to trošku osvětlí, ale vlastně úplně naopak. No ale jsem rád, že nejsem jedinej. S tímhle jsem šáhnul teda vedle. Dávám slabounké 3 hvězdy za "záporáka" vědce, který tam snad jediný hrál. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Píseň, kterou ve 3. díle 1. řady "Champion", zpívá Rachel je "I Wish I Knew", autorská píseň její představitelky Sharon Van Etten z debutového alba "Because I Was in Love" (2009). (vladce)
  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno