Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně vyrovnaný seriál, který asi na nejvyšší mety útočit nebude, a to z několika důvodů. Přestože režie a herecké výkony jsou skvělé, příběh mírně pokulhává, dějová linie odehrávající se v současnosti není až tak zajímá a pro mě největší minus je finále série, které nenabízí uspokojivé zakončení příběhu (nebo alespoň něco, s čím můžete spokojeni, dokud nebude nová série), přestože pár náznaků tam je. Každopádně pokud máte rádi Stranger Things a celkově Netflix a nebudete mít přehnané očekávání, čeká vás poměrně slušná jízda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to veľmi zaujímavo, páčil sa mi nápad ako i hlavná pointa. Tiež oceňujem tých pár myšlienok, ktoré tu zazneli. Ale absolútne ma neoslovilo, akým smerom sa to nakoniec začalo vyvíjať. A na tej poslednej časti som sa leda ak tak zasmial, čo určite nebolo zámerom, keďže malo ísť o vážnu vec. To ako sa nakoniec všetci postavili a začali pred tým útočníkom tancovať.... no čo vám poviem, trápnosť nad trápnosť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pokud se rozhodnete zkouknout tuhle podívanou, tak se připravte, že první série dělá základ celého seriálu a až ve druhé vás zasáhne ta pořádná mysteriózní atmosféra. Tady je jenom vážně průser u toho začátku. Mě taky celkem štvaly ty nesmysly. Jako že nemyslím mysteriózní, ale chování postav bylo dost dementní. Naštěstí i přes to mě to nutilo pořád koukat dál a chtěl jsem strašně moc vědět o co v tom opravdu jde. Druhá řada po té první stojí vážně za to. Jeden díl je dokonce i totálně creepy. Akorát bych bohužel nedoporučoval se dívat teďka dokud není aspoň třetí série. Protože to skončilo sice nejvíc otevřeně, ale výborně. 85/100 ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem viděl, další dva proklikal ve snaze zjistit, jestli se něco bude dít... a pak skočil k poslednímu, proklikal, uviděl tajtrdlíky v jídelně a vzdal to. Ano, čekal jsem něco jiného a tohle mě naprosto minulo. Těžká škoda, Netflix má u mě první vroubek :) Včera večer bych napsal peprnější komentář, ale vyspal jsem se na to a teď po ránu vím, že mi tahle srágora za invektivy nestojí. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

S01: Mám tu “mezidimenzionální“ tvorbu B. Marling, které se tak často věnuje nejen herecky, rád, takže na OA jsem se těšil. A pilot rozhodně nezklamal a dal příslib další její pecky. Bohužel se to po pilotu s dalšíma epkama jaksi nepohlo z místa. Po hodinách tlachání a opravdu přiblblých tanečcích ve skleněných klecích, to zůstalo téměř tam, kde to začalo. Údajně by to měl být jen úvod a ještě by se to mělo někam posunout další řadou, tak snad tomu tak bude. Potom rád přidám další/ho bludišťáky/a. Postavy jsou krapec nesympatické, na druhou stranu jsou dost lidsky uvěřitelné, takže takové líbí/nelíbí. A s vysvětlením vrácení zraku mě teda dost zklamali. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama