Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě se tomuto seriálu nedá upřít kvalita. Vynikající herci, solidní kamera, režie a scénář, který si s diváky vcelku zdařile pohrává celých osm dílů. Jediné co bych vytknul...pokud bych chtěl, je pár scén, kdy Prairie vypráví příběh ze svého pohledu a tvůrci nám ukazují i to, co rozhodně vidět nemohla. Ale to je jen drobná výtka, protože ve finále je to všechno o něčem jiném. O čem? Nu...chvíli je to drama, chvíli mysteriózní příbeh, pak zase drama, pak se to smíchá, pak zase oddělí a nakonec... :o) Pokud nepovažujete možnost života po životě za hloupost a je ve vás kus esoterična, pokud jste si mysl nenaplnili jen skepsí a rozumem, pokud ve vás Moodyho Život po životě nechal otazníky...bude se vám to líbit. Ale jestli patříte k těm, kteří při slovech anděl, karma, dimenze, zázrak... protáčí panenky, tak neztrácejte čas, bude to pro vás jen hromada keců. Pro mě, který byl nadšený třeba z Výchozí bod (2014), to bylo fajn, i když se přiznám, že jsem nebyl tak nabuzený, abych to sjel celé v kuse, což normálně u kratších seriálů, které mě opravdu zaujmou dělávám. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Zkouknuto ve dvou dnech, ale po posledním díle mám v hlavě ne guláš, ale rovnou kotel guláše. Jenže tentokrát to není zrovna pochvala, protože poslední díl mi přišel tak blbej, až se mi nad tím přemejšlet nechce. Takovej mindfuck za každou cenu, protože do 7. dílu jsem se v pohodě chytal. U scény ve škole nastoupilo jenom wtf a blížil se mi hořkej smích v kombinaci s trapnym znechucením. Škoda, těch 7 dílů mě bavilo (až na těch 5 pohybů, co to sakra bylo? Nějakej pseudošamanskej tanec?), poslední to bohužel krutě zazdil. Nejspíš jsem to nepochopil, ale nedá se svítit. Nepotřebuju polopatický vysvětlení, ale tohle nepobrala ani polovička a ta má v chápání divnejch konců mnohem vyšší úspěšnost... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já vím, že podle filmového vkusu se lidé nemají a nedají soudit v dalších nesouvisejících ohledech, ale jsem si takřka zcela jistý, že s osobami, které nějak výrazněji uchcávají z tohoto seriálu, bych nemohl být dobrým kamarádem. Protože se patrně jedná o divnolidi provozující jógu, nežeroucí maso, vnucující svůj otravný alternativní styl všem ostatním atp. :D The OA je veledůležitě se tvářící, extrémně iritující, směšný, ezoterický BLÁBOL. Blábol, který by chtěl pojednávat o všem, ale přitom není schopný vytvořit jedinou postavu, která by se chovala jako jako ČLOVĚK. Takže o čem to pak vypovídá? O dění na planetě Kvak? O vzduchoprázdnu v mozkovnách autorů? Patrně tak. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Astrální výlet do dimenze, kde hrdinové postrádají sympatie a tvůrčí proces logiku. To new age tajtrlíkování s anděly a estetikou autistické jógy mi vlastně vadí o něco méně, než to, že vyprávění stojí na vachrlaté režii, která neumí pracovat s napětím a vše vrší do zpočátku nezajímavého a ke konci směšného celku, který má tak vratký základ, že pointu málem přehlédnete a u finálního gejzíru se už vyloženě za tvůrce stydíte. Míň vážně se berou i ty ezo vědmy ve dvě ráno na Barrandově. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi nic co by mě ve výsledku nějak oslovilo. Údajně stejně povedený Netflix kousek jako Stranger Things. Tak to už vůbec. Problém už jenom se samotným seriálem je takový, že je pro mě tak těžké u tohoto seriálu tak udržet pozornost, že jsem asi teprve ve čtvrtém díle zjistil o čem to asi přibližně je a ve třetím díle jsem zjistil, že je hlavní postava vlastně slepá. A tohle by se nemělo stávat. Je mi jasné, že v tom hraje roli i možná moje nevole ve sledování, ale i přesto není moje práce, abych se nechal zaujmout nějakým seriálem. To on musí udělat sám tím jak je udělaný. Ale chápu, že sto lidí, sto chutí. Mám docela problém s tím, že ten seriál je vlastně i nedokončený. Asi bude víc sérií, ale i tak jde o to, že já si sám ani nejsem jistej, na co jsem vlastně koukal. Tohle nebylo rozhodně něco, co by silně zaujalo mou pozornost. Prostě ne. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama