Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii: Co jsem si přál, aby mi někdo řekl před sledováním: Většina flashbacků nejsou flashbacky, nýbrž ztvárnění toho, jak si posluchači v hlavě představují vyprávění Prairie. Jason Isaacs záporačí ještě víc než Lucius Malfoy, Scott Wilson se podobně snaží překonat Hershela Greena v dobráctví, zato Phyllis je pořád Phyllis. Ačkoliv možná nic z toho není pravda a Prairie to prostě jen nemá v hlavě v pořádku. Jak ale vysvětlit, že znovu vidí a jiné další věci? Poutavě udělaná filozoficko-ezoteristická minisérie, kde se to hemží symboly, záhadami, nedořešenými událostmi, kýčovitými momenty a potenciálními dírami v příběhu. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně vyrovnaný seriál, který asi na nejvyšší mety útočit nebude, a to z několika důvodů. Přestože režie a herecké výkony jsou skvělé, příběh mírně pokulhává, dějová linie odehrávající se v současnosti není až tak zajímá a pro mě největší minus je finále série, které nenabízí uspokojivé zakončení příběhu (nebo alespoň něco, s čím můžete spokojeni, dokud nebude nová série), přestože pár náznaků tam je. Každopádně pokud máte rádi Stranger Things a celkově Netflix a nebudete mít přehnané očekávání, čeká vás poměrně slušná jízda. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myšlenka rozhodně ucházející (ni novátorská), ale bohužel s tím končím PO 4. DÍLE, protože ve mně The OA nedokáže vzbudit permanentní zájem. Spousta scén působí nechtěně směšně až parodicky, a nemůžu si pomoct nevidět v tom nic lepšího než jakési "The Leftovers pro slabomyslné". Snaze navzdory existují poutavější seriály. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

První epizoda nebo spíš její finále mě dostatečně zaujali natolik abych se prokousal celou sérií a u druhé a třetí epizody sem si seriál vcelku užíval, tyhle dvě epizody totiž podle mě z celého seriálu fungují nejlépe, od té čtvrté už to jde bohužel z kopce. To proč jsem seriál dokoukal byl hlavně Jason Isaacs, který to celé táhne jako kotvu, kterou ještě k tomu dostane ránu do obličeje v podobě finále celého seriálu. Hlavní premisa seriálu je totiž tak zamotaná, až je to spíš na škodu než užitek. Snaží se rozvinout tolik teorií o tom co je skutečnost a co ne až se do toho sám zamotá, to má za následek naprosto nelogické chování postav. Postavy jsou celkově hlavní problém celého seriálu, chovají se naprosto iracionálně a všechno tohle chování je omlouváno tím jak se příběh vyvíjí, tím si však seriál sám podkopává nohy.Těžko se to popisuje, protože každý kdo seriál dokouká může mít svojí teorii o tom jak to všechno bylo a bohužel je jich tu tolik, že to celý seriál rozkládá na nelogickou skládanku, kterou si každý může vyřešit po svém. Já se držím toho, že se mi to líbilo po stránce kameramanské, líbily se mi výkony Jasona Isaacse a obou nevlastních rodičů OA, jejichž dějová linka mi přišla zajímavá a je z košíku toho lepšího co v seriálu bylo. Neříkám, že otevřené konce jsou vždycky na škodu, ale musí k nim vést cesta, po které si seriál otevřený konec zaslouží to se však o The OA říci nedá. 60% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

OA je seriál jaký tady možná ještě nebyl. Ne dokonalý, ale přesně ten, u kterého dáte všech 8 dilů za sebou. Ze začátku vlastně moc ani nevíte, o co jde a když se dodíváte, tak si říkáte, to už je vážně konec? Všechno zahaleno tou správnou dávkou tajemna, v čele s Brit Marling, jejíž role byla víc, než přesvědčivá. PS. skoro poslední scéna, na tu jsem čekal vlastně už zhruba od první třetiny. Jedním slovem perfektní. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)
  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)

Reklama

Reklama