Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? koukalo se na to ze začátku moc pěkně, těšil jsem se na pointu, která nepřišla, nebo mi prostě vůbec nedošla. Prostě a jednoduše jsem vůbec nepochopil o co šlo. Myslel jsem, že konec mi to trošku osvětlí, ale vlastně úplně naopak. No ale jsem rád, že nejsem jedinej. S tímhle jsem šáhnul teda vedle. Dávám slabounké 3 hvězdy za "záporáka" vědce, který tam snad jediný hrál. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Těžce se mi to hodnotí. Knihy Raymonda Moodyho jsem kdysi četla s nadšením, takže jsem si u OA do třetího dílu libovala, ale jakmile došlo na první "vysvětlení" a "učení se pohybům", šlo se s kvalitou dolů. Tvůrci si nabrali moc velké sousto a nevěděli, jak z toho ven, protože tak nedůstojné a nedotažené zakončení si to opravdu nezasloužilo. Po skončení jsem o tom ještě dlouho přemýšlela a čím dál tím víc jen kroutila hlavou nad všemi možnými logickými nesmysli, které nám to nabídlo. Podle mě z toho měli udělat jen čtyřdílnou sérii a více se soustředit na experimentální a vězeňskou složku, parta puberťáků s divnou učitelkou byla naprosto zbytečná. ()

Reklama

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné hodnocení, kterému 1 hvězdu přidala Paz Vega, kterou vždycky rád vidím. Seriál má dobře postavený děj a jak to u Netflixu bývá, umí si vás udržet. Hudba, neotřepané obsazení, dobrá atmosféra... Kouká se na to opravdu dobře. A pak přijde finále a vy si připadáte, že vám tvůrci prostě naplivali do obličeje a se smíchem odešli. Nebo si nevěděli rady, co s rozehranou partií? Přišel náhle deadline? Proč sakra?! ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

V případě The OA se skoro ani nedá mluvit o tradičním seriálu, neboť to by téměř uráželo ambice tvůrců a jedinečnost tohoto projektu. OA je ze všeho nejvíc zážitkem, který vás vezme s sebou na neobvyklou jízdu představující tajemný příběh, který vás celou dobu bude držet v napětí a v nejistotě co je vlastně pravda a co ne. Tvůrci pracují s mnoha koncepty a myšlenkami a všem zvládají věnovat dostatek času. Díky tomu se nám naskytne příležitost sledovat podrobně životy několika zajímavých postav, zabývat se vírou, náboženstvím, nadpřirozenem, je toho zkrátka hodně a jde o tak neobvyklý a těžce popsatelný projekt, že si o něm uděláte nejlepší obrázek pokud se na něj podíváte sami. Ačkoliv trošku zklame zakončení příběhu a pár slabších momentů v průběhu, jde stále o originální věc, která se objeví jednou za čas a vy byste jí neměli propásnout, neboť i přes chyby jde o těžce návykovou záležitost. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

První řada byla zvláštní, inspirativní, terapeutická, ale asi moc divná a vyústění mě přesvědčilo, že to celé nemělo smysl. Podlehl jsem, jako někteří hlavní hrdinové. Na druhou řadu jsem se tak ani nechtěl dívat. Až po několika letech čas uzrál. Zdála se mi „lepší“, ale hlavně té první dala smysl. Můžeme se jen dohadovat, jak by příběh, který měl mít pět řad, dál pokračoval. Ale také v nejlepším přestat a i cliffhanger tomu dává důstojný konec. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama