Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to veľmi zaujímavo, páčil sa mi nápad ako i hlavná pointa. Tiež oceňujem tých pár myšlienok, ktoré tu zazneli. Ale absolútne ma neoslovilo, akým smerom sa to nakoniec začalo vyvíjať. A na tej poslednej časti som sa leda ak tak zasmial, čo určite nebolo zámerom, keďže malo ísť o vážnu vec. To ako sa nakoniec všetci postavili a začali pred tým útočníkom tancovať.... no čo vám poviem, trápnosť nad trápnosť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pekelně zvláštní a osobitá záležitos a zároveň jeden z nejrozporuplnějších seriálů poslední doby...nevybavím si teď nic podobného co by mě chvílemi tak moc bavilo,v jiných chvílích tolik nudilo a zároveň jsem z toho měl v určitých momentech husí kůži.Téma zajímavé,najednou se to dát nedá,ale jsem rád že jsem viděl...80% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže sme sa dozvedeli, že seriál zrejme ďalej pokračovať nebude, ale osobne stále nestrácam nádej. Netflix asi ťažko mohol od takto odvážneho a výsostne autorského projektu očakávať vysoké čísla. Dočkali sme sa tak dvoch sérií, ktorá je každá iná, pretože sa Brit so Zalom zrejme rozhodli, že tak trochu zmenia žánre v žánri. Prvá séria je asi ucelenejšia a kompaktnejšia, tá druhá má ale lepšie tempo, je viac istejšia vo všetkých smeroch a tak trochu sa začne zamotávať sama do seba, čo ale môžeme považovať za dôkaz toho, že sa rátalo so sériou číslo tri. Krátko zhrnuté, nič podobné sme tu v seriálovej podobe už dlho nemali, milovníci komplikovaných puzzle a šifrovania obrazových metafor nemajú nad čím váhať, toto je seriál presne pre nich. Radím sa tiež medzi podobne "postihnuté" publikum. VIDENÉ ZNOVA: Ako celok za plný počet, druhá séria posunula celý príbeh na novú úroveň. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ono to má něco do sebe. Neumím se rozhodnout, jestli jednu hvězdu v hodnocení nepřidat. Na druhou stranu se neumím ani rozhodnout jestli si dát druhou sérii. Na jednu stranu je to dost bizarní, zajímavé a člověk chce vědět jak to dopadne a co se stane. Na druhou stranu má člověk pocit, že se 60% času nic neděje a mě osobně vyloženě pije krev sledovat hodinový díl, kdy půl hodiny nesympatická hlavní hrdinka cosi vypráví a pořád se to ne a ne blížit ke konci. Je to asi jeden z mála seriálu, u kterých si neumím vybrat, jestli se mi líbí a nebo mi jen leze na nervy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

OA je seriál jaký tady možná ještě nebyl. Ne dokonalý, ale přesně ten, u kterého dáte všech 8 dilů za sebou. Ze začátku vlastně moc ani nevíte, o co jde a když se dodíváte, tak si říkáte, to už je vážně konec? Všechno zahaleno tou správnou dávkou tajemna, v čele s Brit Marling, jejíž role byla víc, než přesvědčivá. PS. skoro poslední scéna, na tu jsem čekal vlastně už zhruba od první třetiny. Jedním slovem perfektní. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)

Reklama

Reklama