Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) RED SPARROW je film, který mi díky shodě okolností unikl v kině a to jsem se na to docela dost těšil. Nyní toho už moc nelituji. Vlastně ani nevím, jak to mám popsat. Je to dost divný film, který se ani nedá pořádně zařadit do žánru. Co je to za žánr ? Nějaký Mix thrilleru, špionáže ve kterém tak trochu marně figuruje drama ? Já opravdu nevím. Jennfier Lawrence je opravdu moc hezká ženská, i jako herečku jí mám rád. Dokáže zahrát i dosti chladně, jako v tomto snímku. Takže její postava je zde opravdu super, krásně se do role vžila, ostatně Jennfier to umí snad vždy. Jenže to je asi tak všechno. Dá se toho teda pochválit i víc, ale stejně, bez ní by ten film byl o dost slabší, v podstatě o ničem. Zezačátku jsem se do toho nemohl vůbec dostat. Celé mi to přišlo takové lhostejné včetně nudné zápletky, film má pozvolné tempo, najde se tu pár rádoby drsných scén, ale divák necítí téměř nic. Postava Jennifer je sice chladná, ale tak nemusela dopadnout většina snímku, ne? Třeba až závěrečné scény byly konečně dobré. Myslím tím dvě scénky. Ta, kdy ruský maniak mučil Neta nebo jak sama Jennifer zakoušela mučení. Snažil jsem se k filmu přistupovat nezaujatě a vytěžit z toho maximum, moc se mi to nedařilo, ale aspoň jsem mohl furt a furt vynachvalovat mojí oblíbenkyni. V úplném finále tu máme pointu a já mohl nadšeně jásat. Aspoň něco se vydařilo. Pointu jsem nečekal a alespoň dala filmu nějaký ten smysl. Takže s vypětím všech sil dávám 3*, obstojnou hvězdičku. Na víc jak průměr tento počin nemá. Aspoň, že mě nezklamala Jennifer. ;) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na loňský Atomic Blond, který se tvářil cool, ale doplatil na svoji překombinovanost, zmatečný děj, ale měl zase solidní akční konec ? Kdyby ne, nic se neděje, tady Red Sparrow je vlastně to, čím Atomic Blonde, chtěl být, ale nebyl jím. Tenhle film, zároveň slouží jako předobraz dnešního Ruska, ve všech jeho ohledech a směrech. Co tyče příběhu, má svoje překvapení, ale neni to zmatečné a nelogické, jako u Atomic Blonde, je v mnoha ohledech jednoduší, ale přesto funguje tak jak má a výsledek splňuje svůj účel. A po dlouhé době, je zde i film, který se s ničím nepáře, znásilnění, šílený výcvik, nelidské mučení, mrtvoly se kupí na sebe a velice výrazné násilí. Které je srovnatelné, snad jen s filmy jako Cannibal Holocaust či podobně situovanými filmy, ale zatím co Kanibalů, to je změť všeho možného, aniž by to dávalo smysl, zde je vlastně ukázáno jak pracují takzvaní "diplomaté" na Ruských Ambasádách a jak operují v cizích zemích. Ale za pochvalu stojí i herečka Jennifer Lawrence, která do všech věcí šla na plno, konečně se někam, po herecká stránce dostává. Však i ostatní herci stojí za to, mocný Matthias Schoenaerts, ňouma Joel Edgerton a neskutečně charismatický Jeremy Irons. A ten soundtrack, byl fakt něco, celému filmu dodává divadelní nádech. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle v 21.století fungují tajné služby, tak je naše společnost mnohem blíž totálnímu rozkladu, než vůbec kdokoliv z nás tušil. Nejen že se ta sladká prdelka do role vůbec nehodí, ona totiž hraje pořád stejně. Vyvalí kozy, zahoupe bokama a prdelí a všichni se z ní můžou posrat. Asi dvě scény mají opravdu dobrý náboj a to je útok ve sprchách holí a mučení, jinak je to nudná, tupá a nezáživná sračka s tragickým scénářem a stupidním chováním všech postav. To rádoby zamotané finále už mě doslova nahlas rozesmálo. Celé mi to přišlo, jako kdyby si děti kolem třináctého věku hráli v umělecké škole na špiony a cvičili na školní představení pro rodiče. Absolutní výsměch každému divákovi, který má větší IQ než 100 a nevovil SPD a Zemana. Na nic si nehrající retro lahůdka Atomic Blonde strčí tuhle stupidní hovadinu do kapsy. Kokotina s velikým K. 30% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NÁHODY NEEXISTUJÍ. SAMI JSME STRŮJCI SVÉHO OSUDU… /// Špiónský vyprávění, ve kterým si na svý přijde hlavně voko lačnící po Jennifer ve spodním prádle. Jasnej (a celkem dlouhej) úvod, kterak Dominika do výcvikovýho střediska cestu našla. Líbí se mi to, protože JE TO PŘÍBĚH. Po dlouhý (?) době je tu Rusko jako ideovej nepřítel (– to se zase bude líbit „kavárníkům“). A než dojde na souboj agentů, je to dost vo píchání. Pak se dočkáme i násilí (hovno sadomaso… prostě jen maso). Pointa je taková „ideově špinavá“, ale to je asi můj problém. J.Lawrence a vlastně celá filmařina jsou fajn. P.S.: Ještě kdyby měli odvahu a nechali Rusáky mluvit rusky. Ale to bych chtěl moc… (ale přesto půjdu vo kus vejš)... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že vím, jak přežít. 2.) Moje tělo je státní majetek. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní špionážní thriller natočený v duchu staré školy. Rejža Lawrence umí, vše vypadá náramně a prachy jsou vidět, jen tempo je hodně vláčné a zvraty misty zbytečně na sílu. Jennifer správně toporná až strojová (až vyplývá otázka jak moc to hraje), zároveň neuvěřitelně nepřitažlivá - nikdo by jí do postele nevlezl. Kontroverzní nahatá scéna je vyloženě navíc a film by se bez ní obešel. Howardova hudba špičková. & Schoenaerts vážně vypadá trochu jako Putin. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (37)

  • V ruskom dabingu je meno Dominiky (Jennifer Lawrence) zmenené na „Veronika“, keďže meno Dominika je v rusky hovoriacich krajinách prakticky nepočuteľné. (Arsenal83)
  • Děj k filmu se odehrává v Rusku, kde se film dostal do kin jako poslední, a to 31. května 2018. (Varan)
  • Interiérové scény z ústředí ruských tajných služeb se natáčely v barokním paláci Festeticsů ve městě Keszthely. Druhý palác Festeticsů v Dég se proměnil ve výcvikové středisko „rudých volavek“. Jako moskevské baletní divadlo posloužila Maďarská státní opera v centru Budapešti. První úkol pro ruskou vládu plnila filmová Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) v prostorách budapešťského hotelu Boscolo, jedna z klíčových scén se odehrála také ve slavné kavárně New York Café, která je součástí hotelového komplexu. V několika scénách došlo i na interiéry dalšího neméně proslulého budapešťského Hotelu Gellért. Úlohu kulisy pro první setkání Dominiky a Nathaniela Nashe (Joel Edgerton) pak sehrála plavecká hala Fabó Éva ve městě Dunaújváros. (IlMagnifico)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama