Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

claudel 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Vítězslava Jandáka, který je tak trochu parodií sebe samého. Čekal jsem úplně něco jiného a ne zběsilou dětskou honbou za přáním ve stylizovaném a překombinovaném bezčasí. Hodně nepovedené s minimálními pozitivními střípky. A neměl jsem nějak výrazně pocit, že by se jednalo o vánoční příběh. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

exteriéry byly fajn a nějaké ty nedostatky bych překousla,ale nic z toho mi tolik nevadilo,jako všudypřítomní,červenobílí dědci v čepici s bambulí a ty čepice vůbec.....ano,nemůžu vystát Santy Clause v českých filmech coby symbol vánoc - Santo,běž si strašit,odkud jsi přišel.....zkazilo mi to celý dojem.jeden bod za ty exteriéry a myslete si o mně,co chcete :-) ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Novodobá vianočná klasika z toho asi nebude, no po veľmi dlhom čase sa jedná o príjemný a dobre natočený film z československej produkcie. I keď sa to snaží tváriť amerikáno, a tým to občas pripomína všetky tie klišé zaoceánske TV filmy o detských dobrodružstvách. Postavy sú rozprávkovo šablonovité, no veľké plus sú sympatickí a charizmatickí herci, a to ako detskí herci (ktorí prekvapivo nie sú otravní), tak aj stará škola. Palec nahor pre tento film. ()

Lorge odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu a fyzicky bolelo sledovat. Naprosto příšerné herecké výkony dětských herců s nesledovatelným trapasením Jana Maršála v čele byly ještě o poznání horší v kontrastu se scénami, kdy se na plátně objevil například Martin Myšička s Jitkou Čvančarovou, Milan Šteindler, nebo i ten Vítězslav Jandák. Celkový vizuál je sice pohledný, ale co naplat, když veškeré pozitiva opravdu neuvěřitelným způsobem zastiňuje již zmiňovaný Jan "Poleno" Maršál :-( ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TO JE TĚŽKÝ… BUĎ TO PŘÁNÍ PROMRHÁŠ, NEBO SI S NÍM NEVÍŠ RADY…“ /// Českej vánoční film s pokusem o obrázkovou poetiku alá Jean-Pierre Jeunet. To jako vážně? Ok, proč ne, vždyť na to nemá monopol… Rodinnej film. V hlavních rolích samej parchant a kouzelný přání. Dospěláci jsou tady vod toho, aby bylo vidět, jak je na světě lásky málo. Zato Albert má lásky… chudák Johana. Tahle dětská láska je votravná a vyplňuje půlku filmu. Takže film vo lásce. Tu druhou půlku zaplní zjištění, že jedno kouzelný přání je málo, ale zároveň strašně moc – což je fajnová myšlenka. A je dobře, že ji napasovali na tu vánoční dobu. Ale jinak je to spíš trapný, než abych u toho trávil Vánoce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám přání. 2.) Chcu docenit Trpaslíka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Krátce po natáčení filmu získal hotel Imperial další hvězdu. Už pátou. (SONY_)
  • Natáčelo se ve vybraných exteriérech v hotelu Imperial v Karlových Varech, jenž posloužil jako Bosákovo sídlo, či v Holešovickém přístavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama