Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Lorge odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu a fyzicky bolelo sledovat. Naprosto příšerné herecké výkony dětských herců s nesledovatelným trapasením Jana Maršála v čele byly ještě o poznání horší v kontrastu se scénami, kdy se na plátně objevil například Martin Myšička s Jitkou Čvančarovou, Milan Šteindler, nebo i ten Vítězslav Jandák. Celkový vizuál je sice pohledný, ale co naplat, když veškeré pozitiva opravdu neuvěřitelným způsobem zastiňuje již zmiňovaný Jan "Poleno" Maršál :-( ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak iritujúcu postavu ako Žoan - Johana, treba hľadať. Michaela Pecháčková samozrejme nemôže za to, že ju obsadili do typovo nevyhovujúcej úlohy. Ani za to, aké nahlúple repliky musela hovoriť. Páni Karas a Adamec napísali scenár taký hlúpy, že ho nepochybne pár festivalových porôt ocení, ako ten najotravnejší. Ten dobrák, čo to prekladal do slovenčiny by si mal uvedomiť, že českú nadávku huso nemôže nahradiť slovom sliepka, pretože tak v slovenčine skoro nikto nenadáva. A keď už prekladám, tak tam nenechám 100 čechizmov. Tá explózia pitoreskných postavičiek, ktoré tam často boli úplne zbytočné a farebne preplácaných scén z manéže je výrazom úplnej autorskej krízy. Podobne ako náhly a občas bezdôvodný vývoj postáv k lepšiemu. 10 minút pred koncom si proste všetci odpustia a idú titulky. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Vánoční komedie mám rád a pohádkové obzvlášť.Tohle úplně pohádka není ,i když se tak tváří a právě s tím budou mít patrně někteří diváci problém.Film je nadčasový a tudíž nelze přesně specifikovat dobu ,kdy se odehrává.Což je na pohádkový film správně .Na jednu stranu je tu stará televize ,na tu druho visutá dopravní dráha.Mě se tato stylizace líbila a navíc Karlovy Vary ,kde se film natáčel ,působí opravdu moc hezky.Ano ,občas vizualizace působí trochu úměle a kýčovitě ,ale to je prostě o Vánocích běžné.Kamera Pavla Berkoviče je opravdu velmi solidní a film často zvedá z průměru.Scénář totiž působí trochu nudně a patrně byl hodně předěláván ,což je škoda ,protože potenciál je tu veliký.Režisér Vít Karas se opravdu snaží a vdechuje filmu pohádkovost a předvánoční čas ,ale nedaří se mu to vždy a často je z toho trapné ticho.To zachraňují herci ,jak dospělí ,tak dětští ,kteří jsou opravdu skvělí.Duo Myšička-Čvančarová je jak vyšité a Filip Antonio prostě umí a umí a jeho role jsou čím dál víc zapamatovatelné a fimařsky skvělé.Jinak hlavní myšlenka filma ,čímž jsou tři přání ,dvě vyplýtvaná a jedno zbývající je stará jako lidstvo samo a bohužel do ní není vnesen nějaký nový prvek ,který by jí posunul někam výš .Myslím ale ,že je to velmi příjemná předvánoční podívaná ,kterých opravdu mnoho není.Protože mám pro české komedie slabost a pro pohádky obzvlášť ,dávám vánočních 70% a přemýšlím ,co bych si přál.No a už to vím. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Novodobá vianočná klasika z toho asi nebude, no po veľmi dlhom čase sa jedná o príjemný a dobre natočený film z československej produkcie. I keď sa to snaží tváriť amerikáno, a tým to občas pripomína všetky tie klišé zaoceánske TV filmy o detských dobrodružstvách. Postavy sú rozprávkovo šablonovité, no veľké plus sú sympatickí a charizmatickí herci, a to ako detskí herci (ktorí prekvapivo nie sú otravní), tak aj stará škola. Palec nahor pre tento film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TO JE TĚŽKÝ… BUĎ TO PŘÁNÍ PROMRHÁŠ, NEBO SI S NÍM NEVÍŠ RADY…“ /// Českej vánoční film s pokusem o obrázkovou poetiku alá Jean-Pierre Jeunet. To jako vážně? Ok, proč ne, vždyť na to nemá monopol… Rodinnej film. V hlavních rolích samej parchant a kouzelný přání. Dospěláci jsou tady vod toho, aby bylo vidět, jak je na světě lásky málo. Zato Albert má lásky… chudák Johana. Tahle dětská láska je votravná a vyplňuje půlku filmu. Takže film vo lásce. Tu druhou půlku zaplní zjištění, že jedno kouzelný přání je málo, ale zároveň strašně moc – což je fajnová myšlenka. A je dobře, že ji napasovali na tu vánoční dobu. Ale jinak je to spíš trapný, než abych u toho trávil Vánoce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám přání. 2.) Chcu docenit Trpaslíka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu bylo použito 236 kostýmů. (SONY_)

Reklama

Reklama