Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Jaký Přání? To je ňáká hra? Ehm, a máte na to chytání povolení, pane Baron? Z lásky, která buď je nebo neni... :) Naprosto úžasná kouzel(nick)á atmosféra. Zpracování a originální nápady na dnešní dobu nadstandardní, překvapivé. Stýpko na Sorbonně, Bosák v typu Osvalda z postrachové Lucie (Jan Maršál od Pojedeme k moři už opravdu hodně vyrostl a zmužněl - a stále hraje se skvělou sebejistotou). Vít Karas a Čvančarka - tak to (na mě) funguje už od Dokonalého světa, zde ona navíc se vždy přesným Myšičkou. Světové a kouzelně nádherné a filmu slušící Karlovy Vary, francouzština, hlášky, detaily, teatrálnost tam, kde nadchne - naprosto peckové dávkování - přesně tak akorát. Děti podle scénaře překvapivé, sebevědomě nápadité a herci na dnešní dobu velmi dobře artikulují. Dokonce jsem zahlédl i pár skvělých dětských výkonů. Jsem nadšen. Děti by měli mít svá hezká nevinná přání. Tři mi přijdou málo, čtyři zase moc. Nechť jsou tedy čtyři. Škoda, že už nejsem (alespoň podle občanky) dítě :). ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Tento film s naprosto nenáročným dějem zasazeným do Vánoc mě velice mile překvapil. Ani ne tak svým obsahem, jako perfektními hereckými výkony Filipa Antonia (Albert) a Vítězslava Jandáka (hoteliér Bosák). Pozadu nezůstávala ani kamera. Obrovským zklamáním pro mne byl Jan Maršál (Bosák junior). Buď tato kdysi dětská hvězda neumí jako mladík hrát a nebo za to může nesmírně přihlouplá role – nebo že by obojí? Pěstí na oko byl jeho účes. Nějak jsem se nemohl smířit s tím, že ho na rozdíl od svých dětských rolí, natolik změnil. Velice pěkný výkon podal i Martin Myšička a především pak Jitka Čvančarová. Horší to bylo s vlastním dějem filmu. Ten nebyl nic moc. Za výkon Filipa Antonia a kameru jsem se ale nakonec rozhodl pro plný počet hvězdiček. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Jo, proč ne? Strašně mi to připomíná o šest let starší Brabcovo V peřině. Pestrobarevné, hravé, ani poudačka, ani dospělákovina…..taková moderní pohádka pro děti od 0 do 99 let. Líbí se mi samotná ústřední zápletka o honbě za splněním přání, líbí se mi Jandák dost možná parodující sám sebe, líbí se mi fungující dvojice Myšička – Čvančarová, líbí se mi projev dětských představitelů (možná vyjma Maršála), líbí se mi vedlejší postavy, líbí se mi nezletilá duše autorů, líbí se mi Přání k mání. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vánoční rodinná krejzy komedie z fiktivní země? Snaha by byla, bylo to svižné, skvěle obsazené, moderní retro vizuál, celkem originální, ale sorry mne to moc do děje nevtáhlo a asi jsem suchar, ale ty vtipy mi moc nepřišli zábavné. Možná je to tím, že rodinné komedie nejsou moje cílovka, takže jestli mne něco opravdu pobavilo, tak to bylo kouzelné trio Myšička, moje oblíbenkyně Čvančarová, a nový objev (?) sexy Petra Blesáková. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

I z blbosti se může vyklubat moc příjemný vánoční film a tenhle to potvrzuje. Má své kouzlo. Takových filmů v našich končinách zrovna moc není. Mohlo to být více pohádkové a více fantasy. Nebránila bych se tomu. Martin Myšička a Jitka Čvančarová byli opravdu netradičním manželským párem, proto jim to tak hezky spolu sedlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve všech exteriérových záběrech na visutou závěsnou dráhu mají soupravy čtyři vozy a pohybují se poměrně rychle. Ve scénách z bytu, kde bydlí Albert (Filip Antonio), se ale za okny míhají světla z visuté dráhy mnohem delší dobu. Dráha by tak musela mít minimálně třikrát více vagónů. (Martin_L)
  • „Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové. Přání k mání je prostě vánoční příběh s trochou kouzel. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau (1989) nebo Lucie, postrach ulice (1983),“ přiblížil svůj film Vít Karas. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno